Sestavine

  • 250 g masla
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja
  • 1 žlička sesekljanega majarona
  • 1 žlička sesekljanega timijana
  • mleta kumina
  • 1/2 žličke naribanega ingverja
  • 1 strok česna
  • 1 žlička mlete paprike
  • 1/2 žličke curryja v prahu
  • 1 žlica gorčice
  • 1 žlička paradižnikove mezge
  • mleti koriander
  • 1 žlica worchester omake
  • sol poper

Uvod

Cafedepariško maslo v originalu nastaja dva dni in vsebuje (vsaj) 20 sestavin, ki v masleni mešanici delno fermentirajo. Zaradi tega ni uporabno le za pečeno meso, temveč tudi kot dodatek omakam, ki jim dvigne okus in zagotovi globino. A potem, da se splača, ga je potrebno pripraviti toliko, da zmanjka prostora v zamrzovalniku. Rešitev?

Naše zeliščno maslo Caffe de Paris je nared v pol ure! A vseeno ga naredite toliko, da bo prihodnjič za omako kar iz hladilnika.

  • Kategorija: Poletje, Pomlad
  • Količina: 8 oseb
  • Zahtevnost: Enostavno
  • Čas priprave: 10 minut
 
Postopek
1

Maslo narežemo na kocke, da se zmehča. Nato vanj zamešamo peteršilj, majaron, timijan, ščepec kumine, ingver, stisnjeni strok česna, mleto papriko, curry, gorčico, paradižnikovo mezgo, ščepec koriandra, worchester omako, sol in sveže mleti poper.

2

Vse skupaj krepko premešamo z vilico. Zeliščno maslo oblikujemo v valj, ga zavijemo v prozorno folijo in postavimo v hladilnik do uporabe.

Oceni
1234