Za ribiče, skakalke in dobrojedce v hotelu Planinka na Ljubnem ob Savinji

Če se ne bi videlo na skakalnice, bi bilo kot sredi Bruslja, s črnimi tartufi vred. Čeprav ste sredi Ljubnega, kjer je bil še pred petimi leti stari hotel zaprt in je do tja cesta še vedno ozka, zavita in odmaknjena. Zato ne sklepajte prehitro in ne prepustite se povprečnosti. Če v Savinjski dolini ne bi bilo toliko zdrave podjetnosti, potem vas ne bi imela svetovnega pokala, reka ne ribičev iz vsega sveta in tovarna ne največ robotov na svetu. Zato se ne čudite, kaj vse in kako je na vašem krožniku, temveč raje le uživajte. Takšnih kulinaričnih presenečenj je, namreč, malo! In tam naokrog se dogaja!

Niso le ženski skoki in flosarski bal, v Planinki so ribiči, ki lovijo na Alaski, v Patagoniji in na Savinji, v Nazarjah BSH, ki ima 53 tisoč zaposlenih, izdeluje male gospodinjske aparate za ves svet, brez zobatih obročev iz KLS Ljubno pa bi obstali motorji največjih avtomobilskih znamk. Planinka je vsemu temu ”le” dodala svojo podjetnost in izkoristila prijateljstvo z Italijanom, ki ima v rad slovenska vina. Planinka je hotel za ribiče, poslovneže, smučarske skakalke in dobrojedce ter slaščičarna za domačine. Zato so domači žlinkrofi polnjeni s prekajenim mesom, domači ravioli pa potreseni s svežimi črnimi tartufi, zato je ob zgornjesavinjskem želodcu še mohovt in po francosko obloženih račjih prsih še nastrgan pikantni švicarski sir, zato je pozdrav kot v vrhunski restavraciji, slovo pa kot na gostiji.

Za člane Šole okusov:
Ocenili smo Hotel Planinka
Foto zgodba z Ljubnega

 

Hotel Planinka - ambient