V okviru praznovanja 20. obletnice revije Dober tek je svoje recepte v knjigo “Kuhamo z najboljšimi: 9 vrhunskih slovenskih kuharjev pri vaši mizi” združila ekipa najboljših slovenskih chefov. Njihove kreacije boste odslej lahko pripravili tudi v domači kuhinji.

V dveh desetletjih je bilo v reviji objavljenih na tisoče receptov, v ospredje pa so bile predstavljene zgodbe kuharjev, ki so s svojim prizadevanjem, znanjem in kuharsko domišljijo mojstrsko sestavljali okuse. Okrogli jubilej revije Dober tek je obeležil prav poseben in v slovenskem prostoru edinstven knjižno-kulinarični projekt, ki vrhunsko kulinariko na razumljiv način prinaša v domače kuhinje, hkrati pa ponuja vpogled v izbrane slovenske avtorske kuhinje.

S svojimi avtorskimi recepti se v knjigi predstavljajo Janez Bratovž, Igor Jagodic, Borut Jovan, Tomaž Kavčič, Andrej Kuhar, Marko Pavčnik, Gorazd Potočnik, Uroš Štefelin in Bine Volčič. Vsi predstavljeni kuharji so znana imena slovenske kulinarike, prav vse pa druži isto poslanstvo, z veliko truda, znanja in strasti ustvarjajo suvereno avtorsko kuhinjo, uporabljajo najboljše sestavine, mojstrsko obvladajo kuharske tehnike, nihče od njih pa se ne boji sprostiti svoje kreativnosti.

»Bistvo vsake kuharske knjige je, da mora biti praktična, razumljiva in uporabna. Teh načel smo se držali pri ustvarjanju knjige Kuhamo z najboljšimi, zato smo se skupaj s kuharji vsakemu receptu popolnoma posvetili in ga do potankosti razdelali v več korakov. Čeprav so recepti na prvi pogled nekoliko zapleteni, so razumljivi in uporabni, predvsem pa razkrivajo zakulisje vrhunskih kuhinj,« je na predstavitvi knjige povedala urednica Urška Petelin.

Knjiga bralca korak za korakom vodi na poti kuharskega ustvarjanja, vsak korak pa spremljajo vrhunske fotografije, ki so nastale za objektivom mednarodno cenjenega kulinaričnega fotografa Janeza Pukšiča, oblikovanje pa je prevzel priznan oblikovalec Ivan Ilić.

Tags: , , , , , , , , , , , , , ,