Nocoj na chefovski promenadi ob Dravi: Mišo Krojsl, Gregor Jager, Sebastijan Jurjevec, Davorin Verlič, Boštjan Pavli in Marofov Chardonnay Kramarovci 2015

Piše: Uroš Mencinger

 

Nocoj na SladoLentu: ”Joj, kaj je že konec!?” Da ni konca (okusov), bodo poskrbeli ognjemet, kar štirje chefi – Boštjan Pavli je lani imel največji naval, mariborski chefi pa imajo vedno največ navijačev – in jutro desetega dne devetdnevne promenade vrhunskih chefov, vin in dobrojedcev!

 

Zadnji večer 8. SladoLenta

Boštjan Pavli (Restavracija Harfa, Ljubljana) 2 srčka

  • Kapesanta s črnimi nudli na korenčkovi kremi z marinirano kraljevo kozico, okisano redkvijo, ingverjevo peno, riževim čipsom in pesinim beljakom
  • Goveja prsa pastrami v balzamični omaki z zavitkom iz čičerike, pečene paprike, rdeče čebule in sira stilton, pečena solata, paradižnikova marmelada

Mišo Krojsl (Rožmarin, Maribor) 1 srček in Gregor Jager (Gostilna Maribor) 1 srček

  • Mišo Krojsl: ocvrt telečji priželjc na krompirjevi peni, miks žitaric in ribezov chutney
  • Gregor Jager: esihflajš v kornetu s topinamburjem, tremi paprikami in ajdo
  • Sebastijan Jurjevec: jabolčni tarte s citrusovo espumo

Davorin Verlič (City Terasa, Maribor) 1 srček

  • Jadranska hobotnica, krompir, ghee, kostni mozeg, pohorske lisičke, drobnjak, jastog v sifonu
  • Bezeg, jagode, pečena smetana, bela čokolada, črna kava

 

Vino večera

Marof: Chardonnay Kramarovci 2015, suho, Prekmurje
Ekološki terroir starega vinograda iz Kramarovcev. Maceracija, spontano vrenje, zorenje v velikem sodu. Vino za uživanje in staranje.

 

Z vinskega lista

Vino Gaube: Zeleni silvanec, 2017, suho, Štajerska Slovenija
Skladnost kisline in majhnega ostanka sladkorja v zrelem in polnem.

Pucer z vrha: Malvazija, 2015, magnum, suho, Slovenska Istra
Kakor sonce greje srca, z okusom po breskvah in marelicah, eleganca iznad Dragonje.

 

Sinoči na SladoLentu

  • Osmi večer

    Chefovska promenada ob Dravi!

    osmi večer
    od
    Avtor slike: UME
  • Gasilska

    Napolnili in navdušili so SladoLent: chefi Tomaž Kavčič, Gašper Čarman in Jure Brložnik z ekipami

    sladolent8 mizaza4 zemono danilo skupinska
    od
    Avtor slike: UME
  • Rogljiček

    Spekel ga je na žaru, obložil, nato pa povil kot dojenčka … Chef Tomaž Kavčič je glavni šarmer SladoLenta, že osem let.

    sladolent8 kavčič rogljicek
    od
    Avtor slike: UME
  • Roštilj

    Ekipa Gostilne pri Lojzetu je odojka pekla na žaru, rogljičke v pečici, rezultat pa je obesila na drevo. Vsem je bilo všeč, od malih do velikih.

    sladolent8 gostje otrok
    od
    Avtor slike: UME
  • Odojek

    Tomaž Kavčič (Gostilna Pri Lojzetu, Zemono) 4 srčki

    Rogljiček z izkoščičenim odojkom v družbi gorčice, janeža, rdečega vina in majoneze iz oljčnega olja

    sladolent8 kavčič odojek
    od
    Avtor slike: UME
  • Branje

    Ko je bil škrnicelj prazen, pa je ostalo še branje o eni najboljših gostiln na Slovenskem.

    sladolent8 kavčič rogljiček
    od
    Avtor slike: UME
  • Jota

    Tomaž Kavčič (Gostilna Pri Lojzetu, Zemono) 4 srčki

    Repa tropinovka + vipavska klobasa = jota!

    sladolent8 kavčič jota
    od
    Avtor slike: UME
  • Danilo

    Gašper Čarman in Tomaž Krajnc

    sladolent8 čarman ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Postrv

    Gašper Čarman (Danilo gostilna&vinoteka, Reteče) 3 srčki

    Rdeča pesa, marinirana postrv, hren

    sladolent8 danilo postrv pesa
    od
    Avtor slike: UME
  • Sorbet

    Gašper Čarman (Danilo gostilna&vinoteka, Reteče) 3 srčki

    Moscow mule, trenutno najbolj trendovski koktel (vodka, ingverjevo pivo, limetin sok) je Gašper Čarman, eden najboljših slovenskih someljejev, spremenil v alkoholno-zeliščni sorbet.

    sladolent8 danilo moscow mule
    od
    Avtor slike: UME
  • Miza za 4

    Ekipa Mize za štiri, Maja Miška (levo) in Jure Brložnik (desno); pomagali sta jima Tinca Vomer (druga z leve) in Tina Delalut Smrtnik

    sladolent8 mizaza4 ekipa
    od
    Avtor slike: UME
  • Smoki

    Jure Brložnik (Miza za štiri, Maribor) 2 srčka

    Smoki bedrca: piščančje bedro v smokijevih drobtinah, grahova krema, jus perutničk, okisana zelenjava, čilijevo olje

    sladolent8 mizaza4 smoki bedrca
    od
    Avtor slike: UME
  • Miške

    Jure Brložnik (Miza za štiri, Maribor) 2 srčka

    Moje miške: miške s kislo smetano v kristalnem sladkorju s cimetom, kakavov drobljenec, čokoladni mousse, malina z rdečo peso, poljubčki posušenih cvetov

    sladolent8 mizaza4 miške
    od
    Avtor slike: UME
  • Rebula Cru Selection, Marjan Simčič

    Vino večera: Marjan Simčič, Rebula Cru Selection 2016, suho, Goriška Brda
    Intenziven vonj, popečen kruh, začimbe, suho sadje, lešniki, jabolka, med. Okus mineralen in kremast. Vino z rustikalno noto, vendar elegantno. Govori Marjanovo grozdje!

    Valerija Simčič (desno) in chefinja SladoLenta Violeta Mencinger

    sladolent8 valerija simčič rebula
    od
    Avtor slike: UME
  • Čakanje

    Gneča,

    osmi gneča
    od
    Avtor slike: UME
  • se

    vrsta,

    osmi gneča
    od
    Avtor slike: UME
  • splača

    zadovoljstvo!

    osmi večer
    od
    Avtor slike: UME
  • Vino

    Kozarec vina, prosim!

    osmi gneča vina
    od
    Avtor slike: UME
Tags: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,