Ocenjujemo: srček za Hotel A iz Arje vasi – Včasih so bile le Trojane, potem je prišel še Grof, zdaj je tudi A – Odlična lokacija, sodoben ambient, dobra postrežba, znane jedi

Ocenjujeta: Violeta & Uroš Mencinger

 

Včasih, ker je tako hotela avtocesta, smo pri Arji vasi nezadovoljno zavili z nje. Potem, ko so jo podaljšali do Ljubljane, pa smo dolgo zadovoljni brzeli mimo. Tako dolgo, dokler nas po hitri gradnji na sredi med Ljubljano in Mariborom ni premagala radovednost. Kaj se tukaj dogaja? In zdaj ne brzimo več mimo, zdaj pri Arji vasi spet zavijemo z avtoceste. A zadovoljno!

hotel A avla jedilnica

K Hotelu A, ker je tako blizu avtocesti, zavijemo najprej na kavo. Naslednjič se tam dobimo na sestanku. Potem nas premami kosilo. Nazadnje smo tam že tudi na večerji, po kateri lahko tudi prespimo, drugo jutro pa se nam ne mudi, ker je potrebno še v fitness. Hotel A je na odlični lokaciji in temu primerna je tudi njegova ponudba za lačne popotnike in radovedne sosede. Odlika restavracije Hotela A je v tem, da ne ponuja tistega, kar ne zna, temveč le tisto, kar zna!

Rad Dobrojem priporoča:
Vnel se je boj. Včasih so bile le Trojane. Potem jim je Grof veliko odvzel. Zdaj pa je še Hotel A, ki pa se že pripravlja na B … Dokler še ni avtocestne restavracije je bistvo hotelskega bistroja, da ima odlično lokacijo, sodoben ambient, dobro postrežbo, moderne, a znane, krožnike in, seveda, tudi sobe.

hotel A jagnječja krona2

Ocena – 1 srček:
Gost je zadovóljen, prav to pa tudi išče v Hotelu A. Sem je zavil na kavo, a ostal na kosilu. Sem je prišel na kosilo, ker je v lepem ambientu poceni. Torej bo sem še prišel, ker je bil – zadovóljen! Takšni gostje imajo radi moderen ambient, dobro postrežbo in velike porcije. Takšni gostje si ne vzamejo časa za dolgo sedenje in dolgo razmišljanje ob neznanih jedeh. Takšni gostje pridejo lačni, zato so zadovoljni, ker gredo siti.

Hotel A pa vseeno ni le za hitro in poceni kosilo. Ko ni kosila, je tudi za majhnimi mizami dovolj drugače in na jedilnem listu dovolj radovedno, da lahko chef ostane pri tem, kar zna, a hkrati doda še ščep spretnosti, sodobnosti in, zakaj pa ne, modnosti.

 

Restavracija Hotela A

 

  • Hotel

    Med tednom goste dovaža avtocesta, zvečer sodoben hotel privablja sodobne okoličane, o vikend kosilih pa gre dober glas povsod daleč. Lokacija je glavna odlika, drugo pa ne razočara.

    Hotel A
    od
    Avtor slike: Hotel A
  • Jedilnica

    Hotel, ki ima restavracijo, vendar nima (klasične) hotelske restavracije. Jedilnica s sodobnim ambientom bistroja z majhnimi mizami, a z lepimi pogrinjki. Dovolj prostora za hitro kosilo, za več pa je potrebno v posebno sobo. V enem prostoru so gostje na kosilu, sestanku, kavi, zmenku.

    hotel A jedilnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Posebna soba

    A la carte jedilnica se uporablja tudi za zaključene družbe.

    hotelA pogrinjek
    od
    Avtor slike: UME
  • Ponudba

    Avtocestni gostje dobijo znane jedi v drugačnem ambientu, z boljšo postrežbo in na lepših krožnikih, okoliški pa sodobna kosila po nedeljskih cenah.

    Hladne predjedi: hobotnica v solati, goveji karpačo, hišna pašteta; tople predjedi: rižota, gosja jetra, kapesante, črni rezanci; glavne jedi: pljučni file, telečja zarebrnica, piščančji file, jagenjčkove krone, file lososa, divja riba iz pečice, zelenjava iz pečice; solate: sestavljena, z gamberi, s piščancem; sladice: creme brulee, fondant, sladoled.

    hotel A miza
    od
    Avtor slike: UME
  • Pozdrav

    Žličnik zeliščne skute kmetije Potočnik na popečeni rezini kruha, prah bučnic.

    hotel A pozdrav skuta
    od
    Avtor slike: UME
  • Kruh

    Sveže bele in polnozrnate bombetke. Dodajo še bučno olje Puhan, olivno olje Sveti Kancijan (Rodica) in balzamični kis.

    hotel A kruh
    od
    Avtor slike: UME
  • Hobotnica

    Popečena hobotnica v solati, rukola, prah olivnega olja, kaviar balzamičnega kisa. Prah, kaviar, pisani krožnik sodijo v ta ambient.

    hotel A hobotnica
    od
    Avtor slike: UME
  • Paté

    Hišna pašteta, tako prezentirana in s hruško, svežo in dehidrirano, ter tartufi, je paté. Pravilna konsistenca, lepa tekstura, poudarjen piščančje-jetrni okus.

    hotel A pašteta hruška tartufi
    od
    Avtor slike: UME
  • Pokrovače

    Jakobove pokrovače s cvetačo in tartufi. Všečno morje ima v okolici Žalca že tradicijo, a A-jev chef zna pokrovače tudi lepo opeči, cvetačo teksturno (krema) posodobiti in ožgati, tartufe okrasno nalistati.

    hotel A kapesanta tartufi
    od
    Avtor slike: UME
  • Rižota

    Žafranova rižota, pečene kozice, pokovka divjega riža, mikrozelenje z okusom ostrige. Tako globalen je danes svet, da je potrebno na milansko rižoto v Žalec.

    hotel A žafranova rižota kozice
    od
    Avtor slike: UME
  • Losos

    Pečen losos, rožice romanesca, mini koruza, pire vijoličnega krompirja, listi sveže špinače, ocvrt češnjev paradižnik, majhen kos pečenega koromača, pastinakov pire. Na krožniku je sicer veliko, a ti gostje imajo to – kuharjevo spretnost in menijevo všečnost – radi, zato jim je glavno, da ima vse na krožniku pravo teksturo, obliko, temperaturo, barvo, tudi svežino.

    hotel A losos
    od
    Avtor slike: UME
  • Jagnje

    Jagnječji kotleti, korenjev pire in zimska zelenjavna spremljava, z dodatkom pečenega jurčka in naravne jagnječje omake. Meso je lepo rožnato pečeno in skorja je začinjena, korenje ima smisel, zelenjava pa sezonski značaj. Le omaki v gneči zmanjka prostora.

    hotel A jagnječja krona
    od
    Avtor slike: UME
  • Sorbet

    Tris sorbetov: mango, gozdni sadeži, jagoda. Dobra izvedba, prepoznavni okusi, hišna prepoznavnost. Na lepem krožniku ni potrebno nič drugega. Kdor ceni domač sladoled, bo šel sem na pravi sorbet.

    hotel A tris sorbejev
    od
    Avtor slike: UME
  • Creme brulee

    Kavni creme brulee, mangov sorbet, jagodna omaka. Je čisto drugače od originala, a vseeno vse poješ. Namen dosežen!

    hotel A creme brulee
    od
    Avtor slike: UME
  • Vinska ponudba

    Etiket (še) ni veliko, vin na kozarec pa že. Tudi v tem se vidi strategija hrane, ki se ne baha z ambicioznostjo, temveč z izvedbo, zato tudi vinska ponudba ne tekmuje za nagrade, temveč je predvsem praktična, vina poznajo vse tri slovenske dežele, karta pa pozna vse najbolj znane slovenske vinarje. Vina so izbrana glede na ceno, da niso predraga, torej so predvsem sveža. Za vzorec je tudi nekaj tujih vin.

    hotel A miza vinska karta
    od
    Avtor slike: UME
  • Ocena

    Gost je zadovóljen, prav to pa tudi išče v Hotelu A. Sem je zavil na kavo, a ostal na kosilu. Sem je prišel na kosilo, ker je v lepem ambientu poceni. Torej bo sem še prišel, ker je bil – zadovóljen! Takšni gostje imajo radi moderen ambient, dobro postrežbo in velike porcije. Takšni gostje si ne vzamejo časa za dolgo sedenje in dolgo razmišljanje ob neznanih jedeh. Takšni gostje pridejo lačni, zato so zadovoljni, ker gredo siti.

    Hotel A pa vseeno ni le za hitro in poceni kosilo. Ko ni kosila, je tudi za majhnimi mizami dovolj drugače in na jedilnem listu dovolj radovedno, da lahko chef ostane pri tem, kar zna, a hkrati doda še ščep spretnosti, sodobnosti in, zakaj pa ne, modnosti.

    Hotel A - načrt nove restavracije
    od
    Avtor slike: Hotel A
Tags: , , , , , , , , , ,