Džungla Gastrobar

resna hrana na veseli ulični zabavi

Vojkovo nabrežje 6, Koper, Slovenija
Rad dobro jem
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Meso in še kaj
Morje in reke
Vino in hrana
Svet je majhen
Almir Begič
Chef

Ulična zabava na gugalnici

To ni street food, čeprav je hrana na ulici. To ni džungla, ker je na asfaltu. To niso instagram jedi, ker so bolj od selfieja z njimi pomembne sestavine v njih. To ni zajtrk, ker je brunch. To ni kosilo, ker je še vedno kot brunch. To ni večerja, ker je sharing. To ni fast food, ker je fine. To je fine, ker se imamo fajn. Je pa to Koper, čeprav je videti kot Dubaj!

Modna zgodba, skratka. Kulinarična, cocktail in šporkasta atrakcija, ne le za Koprčane, temveč za vse, ki so navdušeni, da se v mestu nakupovalnih avenij, osvetljenih vodometov, svetlečih nogometnih žog in opernih palm lahko izgubijo v stranski ulici in (z)najdejo v pravi džungli. 

Džungla se gunca skozi vrata. V Džungli ješ med opicami in palmami. V džungli ješ v temi in se slikaš v bleščavi. V Džunglo te zvabi ljubezen do barmana, a se nato zaljubiš v vinarja. Vse to pa zato, ker Džungla sploh ni gostilna, temveč je zabava!

Džungla je hit zato, ker te razveseli. Čeprav je tukaj ves čas zabava, in je tudi strežba na zabavi, čeprav se zdi, da se tukaj ne ve, kdo pije in kdo plača, čeprav je res kot v džungli in ni nič po ustaljenih pravilih, so vsi siti, napiti, veseli, srečni in postreženi. A ne (le) s pomočjo opic, palm in gugalnic, to (lahko) imajo tudi drugi, temveč s pomočjo hrane, ob kateri se ni potrebno napit, da si dobre volje.


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

V Džunglo ne greš nekaj pojest, temveč nekaj prijet v roko, v Džunglo ne greš, ker si lačen, temveč ker si željan sprostitve, družbe, veselja, zabave, zato je logično, da ob vsem tem postaneš tudi žejen in lačen. V Džungli jedi, torej, niso hrana, temveč zabava. Vendar ne kot zabava sicer in povsod, temveč kot posebna, džunglina zabava, na kateri se zabavaš zato, ker ješ dobro in boljše kot drugje.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

28 €

5 hodov

32 €


Vinski list

sommelier: Marko Kozel
število vinskih etiket: 45+


Prostor

Džungla! Toda ne zaradi tistih nekaj suhih palm, ki tako ne bodo dolgo zdržale, temveč zaradi ”kaosa” barv, razsvetljave, sedenja, plezanja, zibanja, ležanja, drenjanja, stiskanja, kričanja, preglasovanja, šepetanja in mlaskanja. Dinamičen ambient, v katerem si vsak poišče svoj najljubši kotiček, na ulici ali gugalnici, za nizko ali visoko mizo, ob baru ali na kavču, stoje ali, zakaj pa ne, leže.


Posebnosti

cocktaili, zabava