Gostilna Grabar

sodobno, ambiciozno in s kuharskim talentom

Rabelčja vas 15a, Ptuj, Slovenija

Ocvrta tlačenka in moderna krača

Ko smo čakali jedilni list, so sosedom prinesli pečeno telečjo kračo. Govorili so italijansko, a cmokali so po naše. Natakar jim je pojasnil: ”Dvanajst ur smo jo pekli na 70 stopinjah.” Potem nismo dobili jedilnega lista, temveč, seveda, ptujsko penino, in, presenetljivo, ocvrto tlačenko, mariniran goveji jezik, ”našo domačo klobaso”, skutni namaz, bučna semena, okisano rdečo čebulo ter liste kapucinke. Smo že kaj naročili? ”To je naš pozdrav. Jedilni list še delamo, sicer pa je pri nas navada, da gostom priporočamo. Zato, ker je vse sveže!”

Če bi to rekli brez tlačenke, bi bili le eni od mnogih. Če bi dali le goveji jezik, bi že prijazno pozdravili. Če bi dali le nam, bi težko tako še nadaljevali … Zato je prvi vtis iz Grabarja takšen: v tem prostoru (Pri Ernestu) si že bil, toda zdaj niso le bolj tople barve in ni le cvetje povsod, zdaj bi si takšen pozdrav iz kuhinje želel na lastni gostiji in takšno ocvrto lokalno idejo v vsaki domači gostilni. Tukaj se je očitno nekaj premaknilo!


Fotozgodba

Obisk 2016


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Če pozabite, da je bilo včasih drugače, in se jim prepustite, ker je bivši Ernest zdaj za dobrojedce, boste jedli sodobno in drugače, kot ste bili doslej na Ptuju vajeni. Alenka Grabar ima talent, kuha ambiciozno, spoštuje sezono in dobro pozna svoje lokalne dobavitelje.


Prostor

jedilnica z razgledom in belimi, svečanimi pogrinjki, lepa terasa, posebna soba