Gostilna pri Lešniku

slovenska kuhinja na robu mesta

Dupleška cesta 49, Maribor, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Tradicija in sodobnost
Topla postelja
Zdenka Lešnik
Chef

Zelenjavni vrt ob otroškem igrišču

Lešnikovi imajo vse. Veliko gostilno, motel, vital, spa, otroško igrišče … Predvsem pa vrt! Pravzaprav sta kar dva, zeliščni na enem koncu prostranega posestva med Stražunom in Dravo, in zelenjavni na drugem. Ker gostilna brez vrta, s katerega so vitamini in sezona vsak dan na krožnikih gostov, ni prava slovenska domača gostilna. Zato Lešnik ni (le) dobra mariborska gostilna, temveč (še boljša) podeželska gostilna. Ne le gostilna (in ne le motel), temveč kar – Dežela pri Lešniku. Opoldan je lahko kosilo, popoldan vitalna kopel, zvečer sladki spanec.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Kar napišejo, je res: ”Naš vrt je naša zakladnica. Na njemu raste več kot trideset vrst sezonske zelenjave in sadja. Ročno in skrbno ga obdelujemo tako, da je z nami zadovoljna tudi narava. Kruh zamesimo vsako jutro. Testenin ne kupujemo. Sladoled in vse sladice pripravljamo v naši slaščičarni.”


Jedilni list

Hladna predjed Chef Hat

Goveji carpaccio z zeliščno marinado in oljčnim oljem

8 €

Topla predjed Chef Hat

Babičini mlinci z gobovo omako in piščančjimi rezanci

10 €

Gratinirani sirovi štruklji

8 €

Glavna jed Chef Hat

Gosja jetra na pireju, marmelada rdeče čebule, črni oreh

15 €

Telečja krača in pečen krompir

15 €

Sladica Chef Hat

Sladka grmada z lešnikovim sladoledom

4 €

Hišni jabolčni zavitek z vanilijevo kremo

3,50 €


Vinski list

sommelier: Milan Gajšek
število vinskih etiket: 70


Prostor

moderen zimski vrt, klasična jedilnica, gostilniška točilnica


Posebnosti

motel in spa
znak Gostilna Slovenija