Gostilna pri Lešniku

slovenska kuhinja na robu mesta

Chef:Zdenka Lešnik

Zdenka Lešnik
Chef

Zelenjavni vrt ob otroškem igrišču

Lešnikovi imajo vse. Veliko gostilno, motel, vital, spa, otroško igrišče … Predvsem pa vrt! Pravzaprav sta kar dva, zeliščni na enem koncu prostranega posestva med Stražunom in Dravo, in zelenjavni na drugem. Ker gostilna brez vrta, s katerega so vitamini in sezona vsak dan na krožnikih gostov, ni prava slovenska domača gostilna. Zato Lešnik ni (le) dobra mariborska gostilna, temveč (še boljša) podeželska gostilna. Ne le gostilna (in ne le motel), temveč kar – Dežela pri Lešniku. Opoldan je lahko kosilo, popoldan vitalna kopel, zvečer sladki spanec.

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Kar napišejo, je res: ”Naš vrt je naša zakladnica. Na njemu raste več kot trideset vrst sezonske zelenjave in sadja. Ročno in skrbno ga obdelujemo tako, da je z nami zadovoljna tudi narava. Kruh zamesimo vsako jutro. Testenin ne kupujemo. Sladoled in vse sladice pripravljamo v naši slaščičarni.”


Jedilni list

Hladna predjed

Goveji carpaccio z zeliščno marinado in oljčnim oljem

8 €

Topla predjed

Babičini mlinci z gobovo omako in piščančjimi rezanci

10 €

Gratinirani sirovi štruklji

8 €

Glavna jed

Gosja jetra na pireju, marmelada rdeče čebule, črni oreh

15 €

Telečja krača in pečen krompir

15 €

Sladica

Sladka grmada z lešnikovim sladoledom

4 €

Hišni jabolčni zavitek z vanilijevo kremo

3,50 €


Vinski list

sommelier: Milan Gajšek
število vinskih etiket: 70


Prostor

moderen zimski vrt, klasična jedilnica, gostilniška točilnica


Posebnosti

motel in spa
znak Gostilna Slovenija