Gostilna Resje

slovenske jedi v novi bohinjski podobi

Nemški Rovt 21a, Slovenija

V rovte na novo slovensko kuhinjo

Čeprav je takšno ime, niso rovte, kjer se tako dobro je! To je še zmeraj domače in slovensko, to se le bohinjske jedi, bohinjske sestavine in bohinjske kmetije. To je preprosta gostilna, s planinskimi slikami na steni in domačini za šankom. To je 14 sob za 40 popotnikov, ki jim ni predaleč do Bohinja in poznajo pot čez Sorico. Toda to je predvsem gostilna s chefom, ki kuha spretno in srčno hkrati, zato so njegove jedi nove, toda z znanimi, a poudarjenimi okusi. Kar Jože Godec skuha, ima, namreč, dušo! Nova slovenska kuhinja, skratka.

Chef pozna tehnike, kot jih danes že mnogi, nima vseh modernih kuhinjskih naprav, ki jih imajo danes že mnogi, uporablja spretnost, trike, ideje kot oni, tudi on dela napake in tudi v Resju gre za to, da prideš lačen, greš pa sit, toda vseeno je dobro, da takšnih chefov in takšnih gostiln ni ob vsaki vijugavi cesti. Ker potem to ne bi bilo več takšno presenečenje!

V Rovte na robu Triglavskega narodnega parka se gre na dobrojedsko ”kosilce”, chefov meni bohinjskih okusov, hladno dimljeno postrv in slan ali sladek ješprenček. Predvsem pa zato, da vas chef Jože tako prijetno preseneti, kot vas je doslej po takšnih ovinkih le malo kdo!


Fotozgodba

Obisk 2019


Rad Dobrojem priporoča

Quote

V Resju je vse le domače, ker je s kmetij in iz Bohinja, ter lokalno, ker je s poreklom, zato je novo le zato, ker drugje, v prav takšnih ”navadnih” gostilnah izza ovinkov in sredi slovenskih lepot, (še) ni tako.


Jedilni list

Degustacijaki meni Chef Hat

2 hoda

25 €

3 hodi

35 €

4 hodi

45 €

Chefov meni

55 €


Vinski list

število vinskih etiket: 21, od tega 19 vin na kozarec
hišni vinar: Danilo Mavrič, Plešivo


Prostor

točilnica, jedilnica, pokrita terasa in lesene mize z otroškimi igrali pred vrati


Posebnosti

14 sob za 40 gostov