Gostilna Resje

slovenske jedi v novi bohinjski podobi

Nemški Rovt 21a, Bohinjska Bistrica, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Topla postelja
Jože Godec
Chef

Chefov meni bohinjskih okusov

Čeprav je takšno ime, niso rovte, kjer se tako dobro je! To je še zmeraj domače in slovensko, to se le bohinjske jedi, bohinjske sestavine in bohinjske kmetije. To je preprosta gostilna, s planinskimi slikami na steni in domačini za šankom. To je 14 sob za 40 popotnikov, ki jim ni predaleč do Bohinja in poznajo pot čez Soriško planino. Toda to je predvsem gostilna s chefom, ki kuha srčno, zato so njegove jedi nove, toda z znanimi, a poudarjenimi okusi. Kar Jože Godec skuha, ima, namreč, dušo!

Slovenske ceste imajo veliko naravnih lepot in zavitih ovinkov, ki vedno zapeljejo še okrog lepih jezer, a gremo še raje na pot, ker vsaka vijugava cesta prej ali slej najde razlog za postanek v majhni vasi z lepim zvonikom in dobro domačo gostilno. V Nemškem Rovtu ni nič drugače, ker je le domače in bohinjsko, a tudi povsem drugače, ker je Jožetovo, zato se pripravite na presenečenje.

Godec pozna tehnike, kot jih danes že mnogi, nima vseh modernih kuhinjskih naprav, ki jih imajo danes že mnogi, uporablja spretnost, trike, ideje kot oni, tudi on ima napake in tudi v Resju gre za to, da prideš lačen, greš pa sit, toda vseeno je dobro, da takšnih chefov in takšnih gostiln ni ob vsaki vijugavi cesti. Ker potem to ne bi bilo več takšno presenečenje!


Fotozgodba

Obisk 2021

Fotozgodba

Obisk 2017

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

V Nemški Rovt se gre čez hrib iz Bohinja na dobrojedsko ”kosilce”, chefov meni bohinjskih okusov, zorjeno postrv v kamilični juhi, skutne njoke z orehi, lešniki in postrvjo botargo, raviole z bohinjsko govedino, jagnječje zarebrnice s pečenim vitlofom, grahovo ali polentino tortico. Predvsem pa zato, da vas chef Jože tako prijetno preseneti, kot vas je doslej po takšnih ovinkih le malo kdo!


Jedilni list

Degustacijaki meni Chef Hat

2 hoda

25 €

3 hodi

33 €

4 hodi

40 €

Chefov meni - 7 hodov

70 €


Vinski list

število vinskih etiket: 59, od tega 50 vin na kozarec
hišni vinar: Danilo Mavrič, Plešivo


Prostor

točilnica, jedilnica, pokrita terasa in lesene mize z otroškimi igrali pred vrati


Posebnosti

14 sob za 40 gostov