Gostilna Termika

termična obdelava lokalnih okusov ob avtohtoni vinski spremljavi

Chef: Erik Batagelj

Erik Batagelj
Chef

Vzgon v Lijaku

V Deželo aktivnih trenutkov pod Trnovsko planoto, kjer je zaenkrat le kamp, a bo kmalu hotel, kot ”ga še ni tukaj naokrog”, niso vabljeni le aktivni padalci, zmajarji, izletniki, dopustniki, pohodniki, kolesarji, temveč tudi dobrojedci, ki jih zanima, kako sveže so ob četrtkih ribe, kaj ob petkih chefu prinesejo lokalni kmetje, kako diši sobotni žar in kako vesel je nedeljski družinski dan.

Tam, kjer je svetovno znani Lijak, prideš v kamp, a te že na recepciji pričaka moderno-domačen ambient restavracije. Dovolj bi ti bilo nekaj na hitro in kar na terasi, a te v paviljonski restavraciji v gostilniškem ambientu vinskega bara ob kaminu tako prijetno greje, da se prepustiš termični obdelavi lokalnih okusov in avtohtoni vinski spremljavi.

Gostilna Termika je nastala iz recepcije kampa, oziroma kot logična posledica preživljanja aktivnih trenutkov v Lijaku. S terase je tako lep razgled, da ne le zažeja, temveč vzbudi tudi apetit. Termika bi lahko tukaj obstala in raztegnila ”leskovački” žar čez ves teden, a njene fine ambicije segajo precej višje, zato termiko, zaradi katere bivaš, skačeš, hodiš, kolesariš, tudi okušaš. In ugotoviš, da to sploh ni kamp, saj ima kamin, sploh ni gostilna, saj ima ponudbo fine restavracije, sploh ni restavracija, saj ima ambient stanovanja, sploh ni dnevna soba, saj je tudi vinski bar, sploh ni čas le za hitro kosilo, zato po ajdovi kaši s škampi in brancinom pred novim skokom najdeš še prostor za kremo iz kravje skute in kozjega sira, s slivovo marmelado ter figami in orehi v medu vred.

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Aktivni, ne sedite le na terasi, saj ste lahko takšni tudi pri jedi! Neaktivni, brez skrbi, ni se vam potrebno vreči v Lijak, da bi spoznali Termiko!


Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

40 €

4 hodi

45 €

5 hodov

50 €

6 hodov

57 €

7 hodov

65 €


Vinski list

vinski bar in avtohtona vina iz Vipavske doline in Goriških Brd


Prostor

Paviljonska arhitektura z leseno fasado in moderna, toda domačna, jedilnica s kaminom.


Posebnosti

kamp Lijak, raj za zmajarje in padalce