Gostilna Tramšek

gostoljubna prleška kuhinja

Žerovinci 25 b, Žerovinci, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Izlet in doživetje
Vino in hrana
Zvonko Šela
Chef

Güčanje in kuhanje Prlekije

Dobra podeželska gostilna je takšna kot Tramšek! Gostilna s štirimi mizami in štirimi letnimi časi, s tradicijo, dediščino in izročilom, z idejami, ambicijo, ustvarjalnostjo in ljubeznijo. Gostilna sredi čudovite pokrajine, med kmetijami in vinogradi. Gostilna ob cesti, čeprav bi bilo bolj prav reči – cesta ob gostilni.

V Tramšku zato ne iščite tistega, kar najdete v drugih obcestnih gostilnah, a pojdite v Tramška ravno zaradi njegove domačnosti. Tramškova glavna odlika je namreč njegova iskrenost! Iskren je v svoji drugačnosti, ki se ne klanja množičnosti, v svoji pristnosti, ki ponuja le tisto kar zna in ima najboljše, v svojih sestavinah, ki so res le domače, sosedove in lokalne, v Jelkinem kuhanju, pa čeprav je že v penziji, a Zvonko pač zna le tisto, kar ga je v 30. letih njegova ”šefica” naučila, in seveda v prleškem dialektu, ki je še vedno v metuljčku, pa čeprav ima Tramškov novi gospodar na terasi ob cesti pod Jeruzalemom le belo majico z vinarjevim napisom Mea culpa.

V Tramšku je vse tako drugače, a rad ga imaš ravno zato, ker se v njem počutiš tako domače. To pa zato, ker je Tramšek obcestna gostilna, a v njem se ti ne sme muditi, domača gostilna, a ima majhno jedilnico in teraso z belimi pogrinjki, prleška gostilna, a ne kuha tako kot drugi v Prlekiji, in znana gostilna, a ni razvpita.

Zato kar brez skrbi, Tramšek ima novega gospodarja, a je še vse po starem! To pa je dobro tako za Tramška kot za njegove goste. Tramšek je namreč gostilna, kakršnih je vedno manj in vedno premalo! Spet se namreč vračajo časi, ko je preprosto boljše od umetelnega in domače od umetnega. Ravno po tem pa je Tramšek vedno slovel!

Ko se enkrat okužiš s temi preprostimi jedmi, v katerih pa je toliko duše, ne moreš več brez Prlekije, zato se je potrebno redno vračati k Tramškovim ocvirkovim pogačam in Zvonkovim gosposkim vinom.


Fotozgodba

Obisk 2020

Fotozgodba

Obisk 2016

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Tramška imajo njegovi stalni gostje radi, ker je najboljša gostilna za 1 srček! Zato se mu je je potrebno prepustiti, brez predsodkov, a tudi brez prevelikih zahtev! Najbolj simpatična gostilna Prlekije in ena najbolj iskrenih slovenskih domačih gostiln ima svoje grede in svoje dobavitelje, svoje ideje in svoja načela, svojo majhno gostilno in svoje veliko srce. Na Tramškovih krožnikih je tako malo oblik, tekstur, vijug in pleteničenja, toda tako veliko čustev.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

30 € - 36 €


Vinski list

sommelier: Zvonko Šela
število vinskih etiket: 80


Prostor

majhna jedilnica, majhna terasa, veliko gostoljubje


Posebnosti

Prlekija, Jeruzalem