Gostilna Triglav
mlade jedi iz starih receptov
-
Dobrna 12, Dobrna, Slovenija
-
ponedeljek - sobota 9.00 - 22.00
-
nedelja 9.00 - 20.00
-
+386 (3) 780 1132
-
www.gostilna-triglav.si
-
info@gostilna-triglav.si
Domače, a novo
Hotel Dobrna so temeljito obnovili in mu dogradili lepo, elegantno, moderno paviljonsko restavracijo. Vendar bi številka 1 zdraviliškega mesta in okus po domačem z jedilnega lista ostali pobožni želji, če ne bi stari recepti in prvovrstna ter lokalno pridelana živila navdahnili tudi Triglavovega chefa. A še boljše je, ker so chefinjo!
Odkar je Spomenka Žganec vodja Triglavove kuhinje, je res, da je Valburga Rožanec že pred skoraj sto leti skuhala najboljšo slovensko juho. Ker je ješprenjeva, a ni gosta, težka in enolončna kot ričet. Ker je gobova, a ni odvisna od gobje sreče. Ker je zelenjavna, toda sezonska. Ker je gratinirana po francosko, a diši po slovensko. Ker ni goveja, torej ni povsod na mizi. Ker jo ima danes in takšno, da se sir stopi v njej, le Triglav!
Zato, čeprav je Triglav iz Dobrne majhen hotel, a z veliko restavracijo, torej ima tudi burgerje in cocktaile, sladoledni vrt in slaščičarsko vitrino, nedeljske menije in lignje v trisu, dobro poglejte vse, kar vam dobro izurjena in uniformirana natakarska brigada ponudi v branje. Saj se boste ob pozdravu sveže pogače z ocvirki spomnili, da morate prihodnjič priti še na pizzo, saj boste na sezonskem jedilniku našli toliko, da boste pozabili na klasiko, saj bodo siri Flisovi iz Šempetra, jeleni Arbajterjevi s Pohorja, postrvi Ferličeve iz Zvodnega in zelenjava domača s Triglavovega vrta. Ko boste uzrli še degustacijski meni, pa vam bo jasno, kako boste proslavili naslednjo veliko obletnico. V Triglavu je okus po domačem in novem!
Rad Dobrojem priporoča
Sezonski jedilnik te naredi radovednega, da se vrneš še na degustacijski meni.
Jedilni list
Siri sirarne Flis iz Šempetra, rezine popečenega jabolka z mladim sirom, hišna marmelada in orehi
6,90 €
Tatar dimljene postrvi iz ribogojnice Špegelj, zelenjavni karpačo, marinada limete, medu in sveže hruške, solatni šopek
7,90 €
Valburgina juha 1932 z žiti iz Sorževega mlina, sezonska zelenjava, pokrov iz kvašenega testa
3,50 €
Rižota s potočnimi raki in zelenjavo
8,40 €
Telečji roastbif iz kmetije Jenšterle, grahov pire, pečen krompir, žajbljeva omaka z rizlingom in marelico
21,90 €
Postrv iz ribogojnice Špegelj, mladi krompir z domačo špinačo, česnova omaka
10,50 €
Ocvrte jabolčne rezine z vanilijevim sladoledom, medom in orehi
4,50 €
Vinski list
število vinskih etiket: 70
sommelierja: Marta Kotnik in Boštjan Plot
hišni vinar: Vinarstvo Gaube
Prostor
tri jedilnice, steklen paviljon in vrtna terasa
Posebnosti
hotel s 15 sobami; zdravilišče Dobrna