Gostilna Triglav

mlade jedi iz starih receptov

Dobrna 12, Dobrna, Slovenija

Domače, a novo

Hotel Dobrna so temeljito obnovili in mu dogradili lepo, elegantno, moderno paviljonsko restavracijo. Vendar bi številka 1 zdraviliškega mesta in okus po domačem z jedilnega lista ostali pobožni želji, če ne bi stari recepti in prvovrstna ter lokalno pridelana živila navdahnili tudi Triglavovega chefa. A še boljše je, ker so chefinjo!

Odkar je Spomenka Žganec vodja Triglavove kuhinje, je res, da je Valburga Rožanec že pred skoraj sto leti skuhala najboljšo slovensko juho. Ker je ješprenjeva, a ni gosta, težka in enolončna kot ričet. Ker je gobova, a ni odvisna od gobje sreče. Ker je zelenjavna, toda sezonska. Ker je gratinirana po francosko, a diši po slovensko. Ker ni goveja, torej ni povsod na mizi. Ker jo ima danes in takšno, da se sir stopi v njej, le Triglav!

Zato, čeprav je Triglav iz Dobrne majhen hotel, a z veliko restavracijo, torej ima tudi burgerje in cocktaile, sladoledni vrt in slaščičarsko vitrino, nedeljske menije in lignje v trisu, dobro poglejte vse, kar vam dobro izurjena in uniformirana natakarska brigada ponudi v branje. Saj se boste ob pozdravu sveže pogače z ocvirki spomnili, da morate prihodnjič priti še na pizzo, saj boste na sezonskem jedilniku našli toliko, da boste pozabili na klasiko, saj bodo siri Flisovi iz Šempetra, jeleni Arbajterjevi s Pohorja, postrvi Ferličeve iz Zvodnega in zelenjava domača s Triglavovega vrta. Ko boste uzrli še degustacijski meni, pa vam bo jasno, kako boste proslavili naslednjo veliko obletnico. V Triglavu je okus po domačem in novem!


Fotozgodba

Obisk 2018


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Sezonski jedilnik te naredi radovednega, da se vrneš še na degustacijski meni.


Jedilni list

Hladna predjed Chef Hat

Siri sirarne Flis iz Šempetra, rezine popečenega jabolka z mladim sirom, hišna marmelada in orehi

6,90 €

Tatar dimljene postrvi iz ribogojnice Špegelj, zelenjavni karpačo, marinada limete, medu in sveže hruške, solatni šopek

7,90 €

Topla predjed Chef Hat

Valburgina juha 1932 z žiti iz Sorževega mlina, sezonska zelenjava, pokrov iz kvašenega testa

3,50 €

Rižota s potočnimi raki in zelenjavo

8,40 €

Glavna jed Chef Hat

Telečji roastbif iz kmetije Jenšterle, grahov pire, pečen krompir, žajbljeva omaka z rizlingom in marelico

21,90 €

Postrv iz ribogojnice Špegelj, mladi krompir z domačo špinačo, česnova omaka

10,50 €

Sladica Chef Hat

Ocvrte jabolčne rezine z vanilijevim sladoledom, medom in orehi

4,50 €


Vinski list

število vinskih etiket: 70
sommelierja: Marta Kotnik in Boštjan Plot
hišni vinar: Vinarstvo Gaube


Prostor

tri jedilnice, steklen paviljon in vrtna terasa


Posebnosti

hotel s 15 sobami; zdravilišče Dobrna