Gostilna Vitez

slovenske jedi za sodobne viteze

Breg 20, Ljubljana, Slovenija

Viteška gostija na Bregu

Vitez svoje delo opravi viteško. Na peš razdalji od turističnega vrveža te pričakuje prijetna glasba, urejen in atraktiven ambient, dobra postrežba in hrana, ob kateri se počutiš varno. Vitez je slovenska gostilna, toda na turistični promenadi ”najlepšega mesta na svetu”. 

Vitez je stara gostilna, ki pa je moderno prenovljena. Novi Vitez je mladosten in sodoben, a ohranja eleganco in spomin. Ko se po Križevniški ulici spustiš do Brega, je za okni Vitezova kuhinja velika in živa, sobane so svetle, vinoteka te pričakuje, mize vabijo. Kjer vrvež pešcev, kolesarjev, turistov, meščanov ob Ljubljanici ustvarja svetovljanski utrip, je Vitezov urbani vrt njegov sestavni del.

Na viteški gostiji na Bregu so žolca, goveji jezik, možgani z jajcem, fazanova juha, telečja pečenka, volovski rep, divjačina iz slovenske kuharice, toda s prepoznavnostjo Vitezove kuhinje, kar še bolj poudarijo zajčji ragu s pehtranom na kremasti polenti, z jurčki polnjena postrv in, seveda, Vitezovi polpet(k)i s krompirjevo solato. Začnite pa obvezno s paleto domačih paštet in pridite ponovno zaradi Vitezove orehove rezine.


Fotozgodba

Obisk 2019


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Toda to ni vitez, o katerem bi pesnili legende in ga povzdigovali v zvezde. Njegova odlika namreč ni junaštvo, temveč ”le” zanesljivost. Ko Ljubljančani nočejo v ”boj”, imajo blizu Viteza, na katerega se lahko zanesejo; ko turisti nočejo turističnega menija, imajo v Vitezu nekaj domačega, toda drugačnega.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

25 €

4 hodi

39 €

5 hodov

45 €


Prostor

Niso več (le) oklepi. Za roke se držita nostalgija pod oboki in sodobni bistro ambient; Jazbečeva soba gleda na grad, Viteška je za degustacije, Jelenova je intimna, medvedov salon je za pravo gostijo.