Gostišče Milka

mlado-slovenske jedi s francoskim navdihom

Vršiška cesta 45, Kranjska Gora, Slovenija

Skrivni namig iz Jasne

V Milko boste prišli (vsaj) dvakrat! Prvič na presenečenje in drugič na pečenega piščanca. Ker bo kamen dišal po maslenih ocvirkih, iz kruha bodo žganci, jagenjček se bo dvakrat okopal v topli vodi, za sladko bodo gosja jetra, piščanec pa bo brez kosti, toda s tartufi. Prvič boste prišli, torej, slučajno, ker boste radovedni, saj na znani brunarici, po toliko letih, spet sveti stari napis, drugič pa načrtno, saj zaradi nove Milke ni več na Vršič potrebno le s kolesom, v Jasno le na kopanje in k Ruski kapelici le za obletnico.

Miha Dolinar je mlad, zato je zaljubljen. A iz Londona in z Bleda ima dovolj izkušenj, da Milka zaradi noblese pohištva ni le visoko-francoska, temveč je zaradi terase, kavbojk in mladosti ekipe tudi novo-slovenska. Pravzaprav chef, ki pri vsaki mizi osebno nadomesti jedilni list, našteva tako kot da bi prišli na malico, ki nam jo bo med enim in drugim hodom na hitro in kar po navdihu tudi sam skuhal. Toda prav to je tisto, kar te po prvem (zgrešenem) vtisu sprosti, da te ni več strah, ker si nisi čevljev na pragu bolj obrisal … To je tista toplina, ki ni le od kamina. To je tisto radovedno pričakovanje, ki dobi veselo nagrado.

Prav takšne postojanke med gorami in na obalah hudourniških jezer, blizu, a malo stran od središč, v starih lesenih kočah z mladimi najemniki in chefi, so tisto presenečenje, zaradi katerega je Slovenija – na srečo – še vedno skrivni dobrojedski namig, še neodkrita in še ne množična turistična destinacija.

Milki lačni postanejo radovedni in radovedni ne ostanejo lačni!


Fotozgodba

Obisk 2019

Fotozgodba

Obisk 2018

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Dolinarjeve jedi so prepoznavne; vsaka ima dovolj posebnosti za posebne goste in dovolj všečnosti za stalne goste; nobena ni kopirana in nobene se tudi ne da kopirati. To so jedi tako za lačne kot za radovedne, ker prvič presenetijo, naslednjič pa godijo. Pravočasno si rezervirajte nadevanega piščanca!


Jedilni list

Dnevni meni Chef Hat

3 hodi

25 € - 30 €

Degustacijski meni Chef Hat

6 hodov

55 €


Vinski list

sommelier: Jan Donoša
število vinskih etiket: 100+


Prostor

topla jedilnica s kaminom in sončna terasa nad jezerom


Posebnosti

prenočišča