Hiša kulinarike Manna

slovensko-mediteranska kuhinja

Eipprova ulica 1, Ljubljana, Slovenija

Sredozemsko ob Gradaščici

Manni, ki je ob Gradaščici, se pozna, da ni nižje spodaj ob Ljubljanici. Kdor gre tja, ne gre mimojede, temveč z razlogom. Zato je hodov več, vrt je spredaj, zadaj in še vmes, prostora, spodaj in zgoraj, je dovolj za sladkosnede in dobrojede, pa še za avto poskrbijo.

Krožniki so sicer prav tako veliki in elementov, sestavin, tekstur, okusov je tudi preveč, toda Mannine jedi niso bahate in prepotentne, niso dolgočasne in vse enake, poznajo se spretne roke in chefovske ideje, ki uspevajo ugajati tako turistom kot lokalcem. Slovensko-mediteransko kuhinjo pod pesniškim nebom (”božanske jedi na zemlji”) uspešno dopolnjujejo vina, zaradi katerih Manna ni le slaščičarna, kavarna, dnevna gostilna in večerna restavracija, temveč tudi prava vinoteka, s 300 s premislekom izbranimi slovenskimi etiketami, od katerih jih je kar 120 vedno na kozarec!


Fotozgodba

Obisk 2018


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Manna ima vse, kar imajo veliki, le za manjšo ceno! V tem je razlog Manninega uspeha. Restavracija, ki v Tednu restavracij ruši rekorde po številu gostov, je tudi sicer polna. Manna ima tisto razmerje cene in kakovosti, ki privablja večino, v njej pa so tako tisti, ki jim je pomembno plačilo, kot tisti, ki od obiska v gostilni pričakujejo še kaj veš kot se le pošteno in klasično najesti.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

34,90 €

5 hodov

39,90 €

6 hodov

42,90 €

7 hodov

46,90 €


Vinski list

sommelier: Jani Rakovec
število vinskih etiket: 300


Prostor

od preproste kavarne do elegantno pogrnjenih miz v dveh salonih restavracije; na vrtu pa ob cesti ali skrito za hišo


Posebnosti

kavarna in slaščičarna