Hiša kulinarike Manna
slovensko-mediteranska kuhinja
Žan Jereb
-
Eipprova ulica 1, Ljubljana, Slovenija
-
ponedeljek - petek 12.00 - 24.00
-
sobota 9.00 - 24.00
-
nedelja 9.00 - 21.00
-
prazniki 12.00 - 21.00
-
+386 (0)31 529 974
-
www.restavracija-manna.si
-
info@restavracija-manna.si
Sredozemsko ob Gradaščici
Manni, ki je ob Gradaščici, se pozna, da ni nižje spodaj ob Ljubljanici. Kdor gre tja, ne gre mimojede, temveč z razlogom. Zato je hodov več, vrt je spredaj, zadaj in še vmes, prostora, spodaj in zgoraj, je dovolj za sladkosnede in dobrojede, pa še za avto poskrbijo.
Krožniki so sicer prav tako veliki in elementov, sestavin, tekstur, okusov je tudi preveč, toda Mannine jedi niso bahate in prepotentne, niso dolgočasne in vse enake, poznajo se spretne roke in chefovske ideje, ki uspevajo ugajati tako turistom kot lokalcem. Slovensko-mediteransko kuhinjo pod pesniškim nebom (”božanske jedi na zemlji”) uspešno dopolnjujejo vina, zaradi katerih Manna ni le slaščičarna, kavarna, dnevna gostilna in večerna restavracija, temveč tudi prava vinoteka, s 300 s premislekom izbranimi slovenskimi etiketami, od katerih jih je kar 120 vedno na kozarec!
Rad Dobrojem priporoča
Manna ima vse, kar imajo veliki, le za manjšo ceno! V tem je razlog Manninega uspeha. Restavracija, ki v Tednu restavracij ruši rekorde po številu gostov, je tudi sicer polna. Manna ima tisto razmerje cene in kakovosti, ki privablja večino, v njej pa so tako tisti, ki jim je pomembno plačilo, kot tisti, ki od obiska v gostilni pričakujejo še kaj veš kot se le pošteno in klasično najesti.
Jedilni list
4 hodi
27 €
5 hodov
32 €
6 hodov
36 €
7 hodov
41 €
Vinski list
sommelier: Jani Rakovec
število vinskih etiket: 200
Prostor
od preproste kavarne do elegantno pogrnjenih miz v dveh salonih restavracije; na vrtu pa ob cesti ali skrito za hišo
Posebnosti
Bar