Kevder – Hotel Pok

majhni prigrizki in veliki kosi mesa

Podpeška cesta 3, Brezovica pri Ljubljani, Slovenija
Rad dobro jem
Veganski užitki
Domače in naše
Meso in še kaj
Zelenjava je zdrava
Vino in hrana
Mateja Trobec
Chef

Klet brez pravil

Kevder je takšna klet, da jo je dobro imeti vedno in povsod v bližini. Ker to ni za izlet, temveč za nujne primere. Ko bi otroci nekaj sladkega (v sosednji ”koči”), ko bi mularija rada (prvo ali posebno) pivo, mladina tisti gin tonic, ki je dobil toliko lajkov, malo lačni, da jim gospodarica zmeša tatarski biftek, hudo lačni, da jim gospodar ponudi na izbiro, najprej, koliko naj bo bržola stara, potem pa kako debela, seveda le iz lokalne govedi. Zraven pa, saj smo v kleti, kozarec vina, z zgodbo ali pa z jedjo. Zunaj je zraslo najbrž preveč, a sobe se polnijo, saj smo ob avtocesti. Znotraj včasih česa zmanjka, a še nihče ni odšel od hiše lačen. Čez je Pok, a le, če nas je deset. Torte so v dnevni ponudbi, klet pa je le za pol tedna. Čar Kevdra je, torej, v tem, da ni pravil.

Res je (tudi) kevder, zato je vsega po malem, česa tudi ne, a ravno prav, da se vračaš, ker točno to potrebuješ: da ni velikih pričakovanj, da lahko dobiš le malo pogovora za šankom ali le več miru izza oboka, da si lahko žejen modnih napitkov ali pa le rad okušaš vina, ki jih nima vsak, da si lahko lačen le zaradi žeje ali pa bi se rad najedel le velikega kosa mesa.


Fotozgodba

Obisk 2018


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Tukaj ne skrivajo, da so za meso, to pa pomeni, da je burger dvojni, da je taljata bikova, da je klobasa domača in da se florentinec, preden gre v litoželezno ponev, pride pokazat.


Jedilni list

Hladna predjed Chef Hat

Dimljeni losos iz domače rauh kamre

6 €

Matejina račja pašteta

4 €

Cigojeva salama, pršut in ombolo

7 €

Glavna jed Chef Hat

Zapečena domača klobasa s polento in hrenom

6 €

Zapečena zelenjava s feta sirom in zelišči

5 €

30 dni suho zorjeni goveji fiorentinec

4 €/100 g

Kevder beef burger

6 €


Vinski list

sommelier: Robert Trobec
število vinskih etiket: 50
hišni vinar: Jordan Cigoj


Prostor

obokana kamnita klet z nizkimi mizami in visokimi stoli, sodobna steklena jedilnica med hišama


Posebnosti

Pri Poku za najavljene družbe, hotel
znak Slovenia Green Cuisine