Kulinarični Študio

drožasta pekarna s chefom in pokušino Istre

Kolaričeva 1, Koper, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Kmetije in domačije
Vino in hrana
Ivo Tomšič
Chef

Ne rezine, temveč hodi

Ko v majhni pekarni zmanjka kruha, se v Študiu začnejo drenjati lačni, žejni, družabni in radovedni. Kruh je izgovor, da se ob drožeh začneš spraševati: zakaj je kruh tako zgodaj že razprodan; zakaj pa še vedno in še dlje tako prijetno diši; zakaj so se avtomobili umaknili zložljivim mizam na uličnem zidu; zakaj je dopoldan vrsta za panine in zakaj so tukaj boljši kot drugje; zakaj je opoldan vrsta za pogače in pizze in zakaj tukaj niso takšne kot drugje; zakaj imajo popoldan, ko ni več drožastega kruha, gostje v rokah kozarce, v katerih je drožasto vino; zakaj se zvečer sem gre na chefov meni? Ko okusiš odgovore, veš, zakaj je pekarna Študio!

Ko je Ivo Tomšič kuharskemu znanju in izkušnjam na svojem (in ženinem) dodal dobre istrske zveze in občutek za najboljše lokalne sestavine, je bilo logično, da ne bo ostalo le pri peki kruha, peciva, pogač in pizz. Komaj se je pred novo koprsko pekarnico naredila vrsta lačnih drugačnih marend in paninov, je majhen Študio že začel širiti ozko ulico in svojo ponudbo in pekarnica, čeprav tako blizu koprske morske promenade, je postala namig, o katerem se prišepne le prijateljem.

Vsako mesto potrebuje drožasto pekarno, vsak chef peče le še z drožmi, vsak dobrojedec hoče le še fermente, macerate, droži. Ivo Tomšič je vse to tako spretno združil v Špelinem študiu, da so panini postali ”fine dining” in pizze ”slow food”, kruh se ne reže več na rezine, temveč deli na hode, v pekarno pa se gre na degustacijski meni in Teden restavracij.


Fotozgodba

Obisk 2021


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Kulinarične dogodivščine v ozki ulici in majhni pekarni segajo od (ne)navadnih paninov do posebnih pizza-pogač, od očetovih vloženih oliv do najboljših lokalnih sirov in mesnin, od najboljših oljčnih olj do najboljših istrskih vin, od sendviča za mimojede do skrivnega krušnega degustacijskega menuja iz vsega najboljšega, kar Istra ponuja.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

35 €


Vinski list

10 etiket, naravna in biodinamična vina, se zamenjajo vsak mesec; 6 avtorskih koktajlov

Prostor

Pekarnica z drožmi, ki se spremeni v kulinarični študio, ko zmanjka kruha za domov in se začne pokušina vsega najboljšega, kar ponujajo Istra, Špela in Ivo.


Posebnosti

kulinarični studio, degustacijski meni, istrske sestavine in izdelki