Linda bistro

hrana kot mednarodna zabava, toda, po chefovo, ”f… okusna”

Borštnikov trg 2, Ljubljana, Slovenija
Rad dobro jem
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Zelenjava je zdrava
Svet je majhen
Ana Šabić
Chef

Koktajl strasti in okusov

Chef ima gostilno v Londonu (Barge East) in izkušnje z jaht za petičneže ter restavracij za 2 mišelinki, a se je zaljubil v Ljubljani. Sous chef je iz Estonije, leto dni pa je delal v Ateljeju. Lastnik je Bolgar, ki je gradil v Ljubljani in se, prav tako, zaljubil, v Ljubljančanko Sanjo, ki je zdaj duša Linde, pri čemer ji s svojimi koktajl kreacijami pomaga še barlady Eva.

Sicer pa je Linda dobila (nemško) ime po lipi (najstarejšem drevesu v Ljubljani), ki si jo sposoja od stare študentske Lipce (Pod lipo), ki je ni več, in (špansko) po lepoti, ker je res luštkana.

Najnovejši ljubljanski bistro nasproti najstarejše ljubljanske lipe je strasten! Njegova strast je v ustvarjanju drugačnosti, ko z ”lindo” interjerjem ne priganja, temveč vabi, ostani, z globaliziranimi jedmi pa (se) ne omejuje, temveč vabi, ”to share”, deli.

V Lindi je zato vse ”zmešano”, neznano z znanim, globalno in lokalno, tuje in domače, neizkušena gostinca in izkušena kuharja, vietnamske juhe in francoske solate, ameriški sendviči in slovenski štruklji, večerni ambient, ki se zapira že popoldan, zelenjavne jedi, ki vabijo (celo) mesojedce, stara senčna lipa in moderen neonski interjer …, in, seveda, koktajli. A prav ta ”zmešnjava!” je Lindin čar!


Fotozgodba

Obisk 2021


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Dahl, chili, reuben, falafel, wrap, hummus, baba ganoush, miso, puffed rice, umami, hanky-panky, to share …, če še ne poznate, bodite radovedni, če že, je tukaj vse predvsem – drugače! 


Prostor

Linda je dobila razen po (nemški) lipi ime tudi po (španski) lepoti. ”Kriv” za to je njej sodoben interjer pod starimi oboki. Jedilnica z odprto kuhinjo, koktajl barom in loungom, vrt pod staro lipo.


Posebnosti

Pod lipo, Furmanska lipa, najstarejše drevo v Ljubljani, iz 1626. leta
koktajli