Linhart Hotel & Bistro

Štefelinov preporod Vodnikovih jedi na Linhartovem trgu

Linhartov trg 17, Radovljica, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Vino in hrana
Topla postelja

Na novo postavljeni spomini

Linhartov trg v Radol’ci je vedno bolj brez konkurence med najlepšimi slovenskimi meščanskimi trgi. Ima vse kot vsi nekoč in nič kot vsi danes … Na trgu, kjer so vsi sosedje, župnik, notar, branjevec, lončar, frizer, slaščičar, lectar, avguštin, vinski trgovec, knjigarnar in Okusi Radol’ce, je tudi Linhart za vse, kavarna za domačine, zajtrk za turiste, gostilna za popotnike, bistro za mlade, pomenek za sosede in okusna ”južna” za dobrojedce.

Kar v Linhartovem bistroju kuha Čeh Tomaš Javurek, so Štefelinovi spomini, kako sta kuhali babica in mama … A njegov spomin na jedi iz otroštva je dovolj ”slab”, da je stare gostilniške jedi na novo postavil s svojimi kuharskimi idejami ter znanjem sposobnega chefa.

Kar je bilo včasih preprosto, je danes, namreč, tako zapleteno, da za to ni več časa, volje in sestavin. Zato so potrebne gostilne s takšnimi chefi, ki iz preprostih jedi, toda iz najboljših (ekoloških!) sestavin, naredijo preprosto dobre, da je zanje vedno čas in volja.

V gostilni, ki ne more brez prijateljev, mesarjev Mlinariča in Štajnbirta, ribogojca Zupana, vrtnarjev Šlibarja in Vegerila, sirarjev Odolneka, Dolenca, Zidariča, Hlebanja, polentarja Mrkota …, gostje ne morejo brez kurje juhe z jetrnimi vlivanci, krapcev z govedino, bandeljca s sladoledom, nabudlanega pšanca, govejih ličk, svinjske krače, gorenjskega želo’ca in čokoladnih tepk.


Fotozgodba

Obisk 2021


Rad Dobrojem priporoča

Quote

To, kar je v Vili Podvin le za vikend kosilo, je na Linhartovem trgu v Radovljici za vsak dan, vmes pa lahko skočiš še čez, v Čebelarski, Mestni in zgodovinski muzej, si v Šivčevi hiši ogledaš najnovejšo razstavo, se po lesenih stopnicah povzpneš v Magušarjev lončarski atelje ali pa le pokramljaš z mačkami in sosedi.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

39 €


Vinski list

Lep izbor – in večina na kozarec! – slovenskih vin, ki se naravno ujemajo z ekološko usmeritvijo jedilnega lista, vabijo na Linhartov trg in v njegov hotel, bistro, kavarno četudi le na kozarec dobrega in ”drugačnega” vina.


Prostor

majhen baročni hotel z udobnimi sobami, domačno jedilnico in najlepšim slovenskim trgom


Posebnosti

hotel, kuharska šola