Pet nasvetov za obisk babičine gostilne

Hotel, ki v Kranjski Gori ni na plaži, čeprav se v njem proda največ smučarskih kart, je za goste, ki so na tromeji zaradi dopusta, izleta, lepot, luksuza, svetovnih pokalov, velikih poslov, renomeja.

Restavracija v hotelu, ki ima babičino ime in fine pogrinjke za scenosled z veliko in divjimi hodi, je za goste, ki niso le na dopustu, niso le lačni in niso v njej le zaradi tromeje, lepot Kranjske Gore, svetovnih pokalov in smučarskih kart.

Gre to skupaj? Pa še kako, a le, če upoštevate teh pet nasvetov:

1. Ne pojdite v Mamo Marijo zaradi babičine gostilne, ker še v nobeni babičini gostilni niste tako jedli.

2. Ne pojdite v Mamo Marijo zaradi ribjih filejev in mesnih hrbtov, ker dobili boste postrvje podbradke, kozličkove prašnike in rombova jetra.

3. Ne pojdite v Mamo Marijo, ker ni več (Mihove) Milke, tako kot ne pojdite v Skipass le zaradi smučarskih kart in najboljšega kranjskogorskega hotela.

4. Predvsem pa ne hodite v Mamo Marijo zapravljat, temveč varčevat! Kajti v Mami Mariji boste jedli kot še niste nikjer, a le, če boste (po)jedli, česar še nikoli niste. Miha res ne vrže ničesar stran, a je tudi res, da Jan k vsemu najde pravo spremljavo.

5. V Mamo Marijo pojdite zato, ker želite uživati v eni najboljših restavracij v Sloveniji in v jedeh enega najbolj divjih chefov pri nas!


Fotozgodba

Obisk 2021


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Če je bilo prej v (Mihovo) Milko potrebno dvakrat, prvič na presenečenje, drugič pa na s tartufi nadevanega piščanca, je zdaj v Mamo Marijo potrebno trikrat: prvič na šest-hodni meni, da se ogrejemo, kot se za aktivne počitnice v športnem centru spodobi; drugič na trinajst-hodnega, da bomo poskusili vse, od repa do rilca, kot se spodobi za najboljše gostilne, ki ničesar ne zavržejo; in tretjič, logično, spet na piščanca, ki pa ga je tudi zdaj potrebno pravočasno naročiti, kot se spodobi za tako znane jedi.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

6 hodov

75 €

8 hodov

95 €

10 hodov

115 €

12 hodov

135 €

15 hodov

150 €


Vinski list

Chef Miha in njegov vinski pomočnik Jan Dodoša sta tri mesece ”trdo garala”, da sta tako divjim jedem našla najbolj primerna vina. A splačalo se je! Ena najbolj divjih vinskih spremljav na Slovenskem (in okolici)!

180+ etiket


Prostor

Les-kamen-steklo bi v tako ravnih linijah in s purističnim notranjim dizajnom ostali na ravni hotelske restavracije, če se ob razburljivi večerji ne bi zasvetili domačnost pokljuškega macesna, reliefnost sežanskega kamna in pecljatost na finih pogrinjkih babičine gostilne.


Posebnosti

član združenja JRE Jeunes Restaurateurs
hotel Skipass