Mezzanine restavracija

najboljši slovenski piknik pod kozolcem in na galeriji

Veliki Vrh 2, Šmartno ob Paki, Slovenija
Rad dobro jem
Rad vrhunsko jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Meso in še kaj
Vino in hrana
Miha Centrih
Chef

Na piknik ali na galerij

Gremo na piknik ali na galerijo? Gremo na izlet, kjer še nismo bili! Gremo jest, ker tako, na tak način, s takšnimi okusi, kombinacijami, sestavinami še nismo jedli! Gremo na pizzo, toda le v četrtek!

Gremo na žar, toda le iz starih krav in krškopoljskih pujsov! Gremo na degustacijo, toda le po chefovem izboru! Gremo v vinsko klet, toda ob Paki! Gremo na ribe, toda le sladkovodne, na rake, toda v savinjski buzari, na meso, toda z veliko zelenjave, na vino, toda naravno, na pivo, toda garažno, na štruklje, toda le za na svidenje. Gremo poletet z balonom, dobesedno in kulinarično!

Fantje se igrajo z odprtim ognjem … Odvisno od vremena. Poleti pečejo in kuhajo izključno na odprtem ognju in pod kozolcem. Ko ni vreme za piknik, pa se preselijo v notranjost, kjer je na galeriji prostor za bolj intimna druženja, degustacije in praznovanja, ter priložnost za igranje s sodobnimi kuharskimi tehnikami.

Pripelje te radovednost, kaj se tam dogaja, zakaj se o tem toliko govori, kaj se skriva pod kozolcem. Vrneš pa se radoveden, kakšen vonj ima ”staro” meso, kakšen okus tisočletno jajce in kaj vse je v buzari.

Najprej natoči, kar še nisi pil, nato te zapelje, kaj boš pil! Potem začne s srcem in to dobesedno. Tatarc je zorjen, kreker je zero waste, rumenjak pa račkin. Meso ni mehko, temveč mesno, ker je steak kot od kmeta, jajce kot kitajsko, buzara kot savinjska in zelenjava kot z vrta! Na galeriji ali pod kozolcem, povsod je dobra muz’ka, pod štrukeljcem pa rabarbara. Ohrovt je ožgan, korenje izsušeno, meso zorjeno, okus pa umami.

Čeprav so te jedi znane, te tehnike modne in ti okusi (mnogim) nenavadni, to ni mladosten eksperiment, ki je vzklil zaradi trenutne kulinarične popularnosti, temveč je prava in dobra domača gostilna pod kozolcem in na galeriji, ki prireja piknike in degustacije, ker teh jedi v finih restavracijah ne morejo in ne znajo tako skuhati, speči in zadimiti.


Fotozgodba

Obisk 2022


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Opa resort in Mezzanine izzivata! Domače vikend gostilne, ki po juhi z mesom obložijo družinsko mizo. Steak house, ki se važijo z japonskim, argentinskim, ameriškim govedom in rezi, z velikostjo in obliko, a brez okusa. Domače piknike, ki so celo življenje dolgočasno monotoni, z vedno premočnim ali preslabim ognjem. Fine dining restavracije, ki ponujajo degustacije, hode, modo in finočo. Izzivata, da sedeš pod kozolec ali na galerijo ter spoznaš, da se da tudi drugače! Kajti to sploh ni piknik in to nikakor ni preprosto. To so sicer vse jedi, za katere mislimo, da jih poznamo, smo jih že jedli in jih imajo tudi drugi, a se takoj in na srečo izkaže, da smo se motili.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

55 €

7 hodov

65 €

9 hodov

75 €


Vinski list

”Zdaj pa gremo v klet!” Četudi so na pikniku lahko tudi otroci, in čeprav ima Opa tudi simpatičen šank in gostilniško izbo, v kateri lokalci ob večerih nazdravljajo najbrž s pivom, a je tudi to garažno, pa je vinska ponudba sestavni del tega ”piknika”! Ta hrana noče buteljk, ki jih imajo vsi, predvsem pa noče vin, ki jih ”vsi” pijejo! Tako naravna, divja, mladostna, ognjevita kot je hrana, so tudi ta (naravna) vina. Izlet v majhno klet, ki pa je že lepo založena, je zato doživetje in najboljša vinska karta!

P.s. Večina vin je tudi na kozarec, oziroma Miha odpre skoraj vsako flaško … Ker je veliko vin, ki jih večina gostov še ne pozna, je to pomembno in hvalevredno.


Prostor

Galerija za intimna druženja, degustacije in praznovanja.


Posebnosti

OPA resort, pod kozolcem, polet z balonom