Bine v živo in bistro

Bine je hotel zjutraj na tržnico. Hotel je sam izbirati dobavitelje. Hotel je loščiti pribor, odnašati krožnike, zavihati rokave. Hotel je videti svoje gledalce, hotel je objeti svoje goste. Hotel je uravnotežiti krožnike, ujeti sezono, kuhati od rilca do repa, od korenine do cveta. In potem je od Katarine dobil monstero. Ko je dovolj zrasla, ji je dodal le 25 stolov in začel namesto na popu pred kamero ustvarjati v centru Ljubljane v živo.

Monstera je bistro-bistra kuhinja, za vsa čutila, da nasiti, razveseli, sprosti, od ljubljanskega fruštka preko bistro kosil do sedem-hodnega menija. To je bistronomija a la Pariz, toda z ljubljanske tržnice in s kreativnostjo chefa, ki je končal dve veliki kuharski šoli. Najprej tisto v Parizu, ki je najbolj znana na svetu. V njej se je naučil res kuhati. Nato pa tisto v ljubljanskem holivudu, ki je iz njega naredila TV zvezdnika. V njej se je naučil, da je sicer lepo igrati resničnost, a da je lepše – resnično kuhati. To je Monstera!


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Monstera je resnična gostilna, brez TV kamer in zvezdnikov, toda s kuhanjem v živo, brez visoke kuhinje, toda z velikim kuharjem, brez poštirkanosti, pravil, prestiža in dragih sestavin, toda s kreativnostjo, pristnostjo in iskrenostjo, brez dragih sten, dolgih prtov in debelih menijev, toda s srečnim chefom in zadovoljnimi gosti. Zato ne pojdite v Monstero gledat (le) Bineta, temveč predvsem jest (in se ob tem prijetno imet)!


Jedilni list

Kosilo Chef Hat

2 hoda

23 €

3 hodi

25 €

4 hodi

30 €

Večerni degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

59 €

7 hodov

65 €


Vinski list

sommelier Dorotej Horvat
število vinskih etiket: 30


Prostor

ob zidu na ulici je ob oknu visoko sedenje, v jedilnici pa je deset majhnih miz v skupnem prostoru z monstero


Posebnosti

Michelin Plate
Michelin: naravi prijazna gostilna
TV chef