Ekološka kmetija NašRaj

Valerijine domače jedi dišijo koroško, idrijsko in tolminsko

Gorenja Trebuša 91, Slovenija
Rad dobro jem
Domače in naše
Izlet in doživetje
Kmetije in domačije
Meso in še kaj
Zelenjava je zdrava
Topla postelja
Valerija Verhovnik
Chef

Le domače in le počasi

Potrebno je sicer do zadnje kmetije v Gorenji Trebuši in do tja se vse navigacije izgubijo, toda tam sta potem leseni medo za kažipot in domači kuža na pragu. V hlevu so le zajci, do oslov, krav in koz pa je cel izlet ob električnem pastirju, ki obkroža kar 40 hektarjev pašnikov. Dobrodošli v živalskem raju, kjer sta mlada gospodar in gospodarica le tako dolgo za vse sama, dokler NašRaj ne postane tudi Vaš. Tukaj boste jedli kot domači in bili svobodni kot osli, krave, koze, ovce, prašiči, Lars in Niki.

Od koze je panceta, od zajčka pašteta, od pujsa zaseka. Potem je juha z vrta, solata z njive in fižolov drobljenec z rajc. Recepti so mamini, torej koroški, toda skoraj tisoč metrov visoko okrog hiše na Vojskarski planoti piha burja in krave, ki so mešanica treh svetovnih sort, so celo leto zunaj, zato je pečenka tako dolgo v peči, da se jo poje le z rokami.

A začnite že s sladico in to kar pri Napoleonovi Emiliji. Ker potem se iz Idrije peljite v Vojsko, nato pod cerkvijo, mimo gostišča Grošelj, na razpotju levo in še tri kilometre. Če se izgubite, poiščite kažipote za slap Gačnik.


Fotozgodba

Obisk 2017


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Lahko tudi prespite, tudi v šotoru, lahko pomagate na njivi ali v sadovnjaku, lahko se peljete k oslom in prinesete kruh kozam, lahko počivate na krušni peči ali se senčite pod kostanjem, toda vedite, da je tukaj zgoraj lahko le domače in le počasi. Skratka, lahko ste že zdaj v raju!


Prostor

za dolgo mizo ob veliki krušni peči ali za kamnito mizo pod kostanjevo senco


Posebnosti

prodaja domačih sirupov, marmelad in piškotov; prenočišča