Pri samooskrbnem vnuku

Samooskrbna kmetija ob mogočni baročni cerkvi ali chefovsko kuhanje na podeželskem griču? Če tudi vi mislite, da ni možno ne prvo ne drugo, potem s pomurske avtoceste zavijte na Sv. Trojico in se prepričajte v zmoto! Možno je oboje in  hkrati! Pri babici Marici je (kot) na Žgajnerjevi kmetiji, le da so pujsi, zajci in pristne štajerske jedi v vnukovem meniju.

Pri babici Marici je kmečka gostilna, ki pa se je preselila v gosposko hišo. V krušni peči se peče pečenka, mize se šibijo pod steklenicami sonaravnih vin, gostje pa polnih ust za všečke slikajo prazne krožnike, ker so jih tako lepo polizali! In vse to je tako blizu avtoceste in mesta!

Seveda so to so same takšne (štajerske) jedi, ki so za dobro voljo še preden vstopimo v gostilno. Toda, ker tako diši, ko se reže iz kible in s tace, ter tako hrusta, ko se ocvirki cedijo po roki, ker je ob čunki takšna omaka in ker v pristni štajerski gostilni najprej vedno zmanjka krškopoljčeve krače, ki se je najprej dolgo pasla, potem pa potrpežljivo zorela, je Pri babici Marici na griču prav iskrenost tako pristna, da so še pujsi in zajci v njej nasmejani, gostje, ki povsod drugje pijejo le belo, rdeče in srebrno, pa se tukaj široko in oranžno smejijo.

Pri babici Marici je za lačne, ki jim je dobro, če ni presenečenj, in za radovedne, ki jim je najboljše, če so. To so stare štajerske jedi, ki pa jih chef tako novo pripravi, da jih ne boste pozabili. To je domača hrana!


Fotozgodba

Obisk 2022


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Pri babici Marici so pujsi, zajci in jedi tako pristno in iskreno iz območja udobja, da lačni sploh ne opazijo, kako jih je chef po svoje zabelil, radovedni pa, da so jih navdušile ravno zaradi preprostosti. Zato je do babice Marice blizu tako rednim obiskovalcem turističnih kmetij, ki jim je do Voličine predaleč, kot rednim obiskovalcem najboljših slovenskih gostiln, ki takšna doživetja sicer iščejo čim dlje od avtoceste.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

25 €

4 hodi

30 €

5 hodov

35 €


Vinski list

V tako domačih gostilnah običajni gostje naročajo k solati belo, k pečenki rdeče in za začetek srebrno, tukaj pa spoznajo, da znajo tudi Štajerci pridelati (in piti) odlična sonaravna vina.


Prostor

Za mogočno baročno cerkvijo je stara rumena gostilna na griču Sv. Trojice lepa kot na starih črnobelih razglednicah. Kmečka gostilna v gosposki hiši.


Posebnosti

Kmetija Žgajner, Zg. Voličina