Remi’s place

bistronomija drugačnosti na Gornjem trgu

Gornji trg 20, Ljubljana, Slovenija
Rad dobro jem
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Zelenjava je zdrava
Svet je majhen
Igor Šušteršič
Chef

Tvoj plac na vogalu z Rožno

Te morda zanima, zakaj je Remi na pločniku, na vogalu in v ulici, ki se steka v Ljubljanico, kjer ne pričakuješ finih pogrinjkov in kjer ti krožniki padajo v naročje, plac? Oziroma, s čim vabi, kot pravi, na ”uživancijo v vseh pogledih, ob znanih kulinaričnih klasikah z Remijevim twistom”?

V stari Ljubljani je veliko gostiln in seveda ima Remi na Gornjem trgu močno konkurenco. Ker jih je bilo povrhu tukaj že veliko, si prostor nad Ljubljanico išče z drugačnostjo. A te drugačnosti v Remiju, razen, da je jedilni list zlat in najtežji v stari Ljubljani, ne moreš opaziti … Moraš jo, torej, okusiti. Le hrana je tisti razlog, da Remi postane tudi tvoj plac!

To se imenuje bistronomija, zelo sproščeno, nič fino, z napakami, tudi takimi, da te dvigne ti-remi-su, neredom, kar zmedo, ker je na hobotnico potrebno še čakati, jagenjčka pa še vakumirati, toda s tablo prav na vogalu z Rožno ulico, na kateri piše francosko z angleškim naglasom, da je cena kosila smešna, zato se začne s piškotom in konča z dessertom, vmes pa so muss, korenine, sadna solata, veliko zelenjave, pujs, zajček in ocvirki. Je dovolj drugače?


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Remijev plac bo tudi tvoj le, če imaš rad dimljeno postrv z medom, poširano šarenko v kumarični juhi, goveji tatar z arašidovim maslom, skutne njoke z meto in pehtranom, solato s pečenim krompirjem, raviole z zajcem, hruškami in lisičkami, morsko rižoto z domačim dashijem, in, seveda, če se po vsem tem ne pustiš prikrajšati sladicam, ker so za oči, da ti je žal razdreti, in za v usta, da ti ni žal polizati.


Prostor

Čar ambienta ni v Remiju, temveč v stari Ljubljani in na njenem Gornjem trgu.


Posebnosti

stara Ljubljana