Remi’s place
bistronomija drugačnosti na Gornjem trgu
Igor Šušteršič
-
Gornji trg 20, Ljubljana, Slovenija
-
torek - sobota 12.00 - 22.00
-
nedelja - ponedeljek zaprto
-
+386 (0)30 794 355
-
www.remisplace.si
-
info.remisplace@gmail.com
Tvoj plac na vogalu z Rožno
Te morda zanima, zakaj je Remi na pločniku, na vogalu in v ulici, ki se steka v Ljubljanico, kjer ne pričakuješ finih pogrinjkov in kjer ti krožniki padajo v naročje, plac? Oziroma, s čim vabi, kot pravi, na ”uživancijo v vseh pogledih, ob znanih kulinaričnih klasikah z Remijevim twistom”?
V stari Ljubljani je veliko gostiln in seveda ima Remi na Gornjem trgu močno konkurenco. Ker jih je bilo povrhu tukaj že veliko, si prostor nad Ljubljanico išče z drugačnostjo. A te drugačnosti v Remiju, razen, da je jedilni list zlat in najtežji v stari Ljubljani, ne moreš opaziti … Moraš jo, torej, okusiti. Le hrana je tisti razlog, da Remi postane tudi tvoj plac!
To se imenuje bistronomija, zelo sproščeno, nič fino, z napakami, tudi takimi, da te dvigne ti-remi-su, neredom, kar zmedo, ker je na hobotnico potrebno še čakati, jagenjčka pa še vakumirati, toda s tablo prav na vogalu z Rožno ulico, na kateri piše francosko z angleškim naglasom, da je cena kosila smešna, zato se začne s piškotom in konča z dessertom, vmes pa so muss, korenine, sadna solata, veliko zelenjave, pujs, zajček in ocvirki. Je dovolj drugače?
Rad Dobrojem priporoča
Remijev plac bo tudi tvoj le, če imaš rad dimljeno postrv z medom, poširano šarenko v kumarični juhi, goveji tatar z arašidovim maslom, skutne njoke z meto in pehtranom, solato s pečenim krompirjem, raviole z zajcem, hruškami in lisičkami, morsko rižoto z domačim dashijem, in, seveda, če se po vsem tem ne pustiš prikrajšati sladicam, ker so za oči, da ti je žal razdreti, in za v usta, da ti ni žal polizati.
Prostor
Čar ambienta ni v Remiju, temveč v stari Ljubljani in na njenem Gornjem trgu.
Posebnosti
stara Ljubljana