Restavracija Kamin

sodobna primorska kuhinja v hotelu

Dobrava 1a, Izola, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Topla postelja
Igor Delak
Chef

Na največji morski terasi

Hotelska restavracija (tudi) za ne-hotelske goste ali karpačo, šavor, pršut in narezek, pašte z morjem, divjačino in tartufi, juhe, goveja, škampova in ribja, ribe, gojene in divje, v pečici in na žaru, meso, po istrsko in ”nonino”, za v dvoje pa hobotnica iz skupnega lonca in tomahavk čez dva krožnika, ali olive s tisoč tristo Belvederjevih oljk v morski ali mesni Kaminovi pokušini. In vse to z razgledom!

Lokacija je top, na vrhu hriba, sredi oljčnika in vsak jo pozna, hotel je obnovljen, od welnessa do spaja, od sob z razgledom do vil in apartmajev, terasa je čez celo slovensko morje, ekipa pa ima lepe kravate, bele bluze, polno vinsko vitrino ter someljeja in chefa. Zato Kamin ni le za hotelske goste, ki se jim ne ljubi iz hotela, ker je na (tej) terasi najlepše, in tudi ne le za naključne goste, ki jim je Belvedere hkrati dovolj blizu, ker je tik ob cesti in ima lokacija dolgo tradicijo, ter dovolj daleč, ker je do Izole lep razgled, do Portoroža pa čez hrib. Ker je ob ”klasičnem” morsko-mesnem jedilnem listu tudi degustacijski, ki z vinsko spremljavo druži eno najboljših razmerij cene in kakovosti, kar jih poznate, je tudi za zahtevne jedce, ki ne ”jejo” le razgleda.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Sicer ne boste videli kamina, a zato terasa vidi največ morja v Sloveniji, gost pa ugodno razmerje kakovosti in cene degustacijskega menija.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

4 hodi

50 €

4 hodi + vinska spremljava

65 €

5 hodov

60 €

5 hodov + vinska spremljava

79 €


Vinski list

sommelier: Mirjan Milunovič
število vinskih etiket: 106
hišna vinarja: Pucer z Vrha in Kaligarich


Prostor

jedilnica v treh delih in velika terasa z morskim razgledom


Posebnosti

hotel Cliff