Restavracija Kamin
sodobna primorska kuhinja v hotelu
Jernej Podpečan
-
Dobrava 1a, Izola, Slovenija
-
vsak dan 12.00 - 22.00
-
+386 (0)5 660 5666
-
www.belvedere.si
-
restaurant@belvedere.si
Na največji morski terasi
Hotelska restavracija (tudi) za ne-hotelske goste ali karpačo, šavor, pršut in narezek, pašte z morjem, divjačino in tartufi, juhe, goveja, škampova in ribja, ribe, gojene in divje, v pečici in na žaru, meso, po istrsko in ”nonino”, za v dvoje pa hobotnica iz skupnega lonca in tomahavk čez dva krožnika, ali olive s tisoč tristo Belvederjevih oljk v morski ali mesni Kaminovi pokušini. In vse to z razgledom!
Lokacija je top, na vrhu hriba, sredi oljčnika in vsak jo pozna, hotel je obnovljen, od welnessa do spaja, od sob z razgledom do vil in apartmajev, terasa je čez celo slovensko morje, ekipa pa ima lepe kravate, bele bluze, polno vinsko vitrino ter someljeja in chefa. Zato Kamin ni le za hotelske goste, ki se jim ne ljubi iz hotela, ker je na (tej) terasi najlepše, in tudi ne le za naključne goste, ki jim je Belvedere hkrati dovolj blizu, ker je tik ob cesti in ima lokacija dolgo tradicijo, ter dovolj daleč, ker je do Izole lep razgled, do Portoroža pa čez hrib. Ker je ob ”klasičnem” morsko-mesnem jedilnem listu tudi degustacijski, ki z vinsko spremljavo druži eno najboljših razmerij cene in kakovosti, kar jih poznate, je tudi za zahtevne jedce, ki ne ”jejo” le razgleda.
Rad Dobrojem priporoča
Sicer ne boste videli kamina, a zato terasa vidi največ morja v Sloveniji, gost pa ugodno razmerje kakovosti in cene degustacijskega menija.
Jedilni list
4 hodi + vinska spremljava
35 €
5 hodov + vinska spremljava
60 €
Vinski list
sommelier: Sašo Ambrož
število vinskih etiket: 106
hišna vinarja: Pucer z Vrha in Kaligarich
Prostor
jedilnica v treh delih in velika terasa z morskim razgledom
Posebnosti
hotel Cliff