Restavracija Kamin
sodobna istrska kuhinja na morski terasi
Igor Delak
-
Dobrava 1a, Izola, Slovenija
-
nedelja - četrtek 12.00 - 22.00
-
petek - sobota 12.00 - 23.00
-
+386 (0)41 950 444
-
www.belvedere.si
-
restaurant@belvedere.si
Terasa z največ morja
Lokacija je top, na vrhu Belvederja, sredi oljčnika s tisoč tristo drevesi, hotel Cliff je obnovljen, od welnessa do spaja, od sob z razgledom do vil in apartmajev, terasa je čez celo slovensko morje, ekipa pa ima polno vinsko vitrino in izkušenega morskega chefa.
Seveda ima Belvedere s to teraso, ki vidi največ morja v Sloveniji, morski krožnik s karpačom brancina, seveda Piranskega, tako kot tudi morske sadeže z istrsko polento, seveda v omaki na buzaro, toda to vseeno ni le morska restavracija, ki po istrskem pršutu z domačimi oljkami in sosedinimi tartufi ponuja le hobotnico z žara in dnevni ulov iz pečice.
Z obiljem morske nostalgije in istrskega zaledja, toda s chefom, ki je že pred leti obetal (restavracija Sophia, Portorož), potem pa imel ob avstrijski avtocesti veliko gostov (Mochoritsch, Griffen), je na Cliffovi morski terasi dovolj prostora tako za popečena gosja jetra, račji pršut na fermentirani zelenjavi in njoke s telečjim repom, kot za pare, ki v Kaminu vinsko spremljavo radi družijo tako z rumeno rižoto s škampi ali črno s sipo, kot z govejim filejem v kruhu z vinsko omako ali dušeno srnino kračo s štruklji v redukciji refoška.
Rad Dobrojem priporoča
Kamin ni le za hotelske goste, ki se jim ne ljubi iz hotela, ker je na (tej) terasi najlepše, in tudi ne le za naključne goste, ki jim je Belvedere hkrati dovolj blizu, ker je tik ob cesti in ima lokacija dolgo (disko) tradicijo, ter dovolj daleč, ker je do Izole lep razgled, do Portoroža pa čez hrib. Ker je ob hotelskem izobilju tudi sezonska in chefova ponudba, je Kamin tudi za zahtevnejšee, ki ne ”jejo” le razgleda.
Vinski list
sommelier: Mirjan Milunovič
število vinskih etiket: 106
Prostor
jedilnica v treh delih in velika terasa z morskim razgledom
Posebnosti
hotel Cliff