Restavracija Manna

dobro počutje ob fini hrani in dobrih vinih

Eipprova ulica 1, Ljubljana, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Urbano in živahno
Vino in hrana
Žan Jereb
Chef

Dobra volja ob finih jedeh

V Manni so gostje veseli in dobre volje! Je to zaradi poročnega šopka iz rožnatih vrtnic, ki se šopiri na vsaki mizi? Je to zaradi natakarja, ki se rad šali? Je to zaradi toliko vin(a), ki ni le v buteljkah, temveč v kozarcih? Je to zaradi cen, ki so primerljivo nižje kot v primerljivih restavracijah po Ljubljani? Ali pa je to ”le” zaradi hrane, ki te ”le” razveseli?!

V Manni gostje dobijo, za kar morajo drugje več plačati, ob tem pa se še ”žrtvovati”. Manna zadovoljstvu doda ravno prav vrhunskosti, da je gost dobre volje ob finih jedeh, saj se mu ni potrebno ničemur odpovedati, hkrati pa (po)je vse, kar mu predlagata zgovorni natakar in sodobni chef.

Pri zadovoljstvu pa v Manni ne gre le za hrano, ki je dovolj znana, da gostu ni težko iskati po Krakovem prostega parkirnega mesta, in dovolj chefovska, da se gost do Gradaščice poda kar peš na kulinarično dogodivščino. Pomembno vlogo v tem zadovoljstvu imata tudi ambient – atrijski vrt, ki je dobro zaščiten, dobro domačen, dobro zaseden, dobro gostoljuben – in postrežba – natakarji, ki so sproščeni, zgovorni, vendar profesionalni in že dolgo v Manni, zato se spomnijo, kje si nazadnje, pred tremi leti, sedel in kaj si jedel.

Manna je tako dobra mešanica dobrega razpoloženja, da greš vanjo zvečer, zadaj v atrij ali gor v salon, na dva srčka in te prav nič ne moti, če se spredaj na ulici le veselijo, znotraj ob šanku pa le držijo za roke.


Fotozgodba

Obisk 2021

Fotozgodba

Obisk 2018

Preberite še


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ko je bila Manna še ”hiša kulinarike”, je bila to zgodba, ki je veliko obljubljala. Zdaj, ko je le Manna, se je gostu lažje odpraviti (peš) v Krakovo, ker gre v ”le” dobro gostilno, na znane jedi ”neznanega” chefa, ki so prav tako lepe in dobre, a ne tako zahtevne, kot pri najboljših. Vendar, v Manni ne gre le za kulinariko, temveč za dobro počutje, ob dobri hrani in dobrih vinih.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

36 €

4 hodi

42 €

5 hodov

50€

6 hodov

57 €

7 hodov

64 €

8 hodov

72 €


Vinski list

sommelier: Jani Rakovec
število vinskih etiket: 200


Prostor

Manna je staromodna in predmestna, toda ravno v tem je njen čar. Manna ima zato vse, kar imajo gostoljubne predmestne gostilne – cestni vrt ob reki, velik šank ob vhodu, točilnico in bistro jedi ob šanku, skrit atrijski vrt na zadnji strani, dva salona po stopnicah … Seveda se ne da parkirati, toda saj Mannin ambient ni, da se vanj pripelješ, temveč da prideš peš!


Posebnosti

Krakovo, ljubljanski Grinzing