Eklektika pod Stolom

Kje smo? Takšne restavracije ne pričakuješ pod Stolom, temveč vsaj pod ljubljanskim gradom. Kjer so dobre pizze, ne pričakuješ modrega pliša, zelenega stropa, elegantnih omizij, finih pogrinjkov, prestižnega dizajna in pogleda v kuhinjo, v kateri ima tetovirani chef štiri pomočnike in 3 srčke.
Ker se chef in njegove ustvarjalne jedi znajo igrati z znanimi imeni, oblikami, sestavinami, tehnikami in svetovnimi vplivi, pa je presenečenje v užitek. Zadovoljstvo gosta je tako odvisno le od njegove pripravljenosti – Manuju se moraš prepustiti!

Chef Martin Gluščič je talent, ambicioznost in znanje dokazoval že v Lescah, ko je njegova mladostna eklektičnost med gorenjsko južno še bolj presenečala navijače lokalnega nogometnega moštva. Zato zdaj v takšnem ambientu in v tem okolju le nadaljuje in le z najboljšimi, lokalnimi in sezonskimi sestavinami, ki pa jim dodaja vsega po malo, daljnovzhodne okuse, bližnjevzhodne začimbe, skandinavske tehnike, mehiško všečnost in sredozemsko tradicijo.

Manu je za domačine in lokalce, ker jim ni potrebno v svet, za dobrojedce, ker jim na Gorenjskem ni potrebno jesti le ajdovih krapov, za turiste in izletnike, ker jim je vse blizu, Avseniki in Bled, Vrba in Radol’ca, smučišča in avtocesta, za poslovneže, ki so tega in takšnega vajeni, pa še za mimogrede (terasa), mimojede (pizze) in ob baru (lounge).Rad Dobrojem priporoča

Quote

To so eklektične jedi radovednega chefa, ki raziskuje, išče, odkriva po celem svetu, zato je odprt za tehnike, ideje, sestavine, in ima znanje, da iz vsega tega ustvarja s podpisom. Torej bodite odprti še vi, da se tja ne odpeljete le v Prešernovo Vrbo, temveč tudi v Gluščičev Manu.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

54 €

7 hodov

68 €

9 hodov

80 €

Kosilo Chef Hat

2 hoda

20 €

3 hodi

24 €

4 hodi

28 €


Vinski list

sommelier Rožle Vidic
število vinskih etiket: 100+


Prostor

Razkošna, bogata, elegantna, bleščeča, barvna, atraktivna in prostorna restavracija; moderen lounge bar s pizzerio, kavarniška terasa


Posebnosti

Lounge bar Manu s ponudbo koktajlov; pizze in burgerji.