Restavracija Na Pul

fine jedi s posestva in polja/pula

Drečji Vrh 16, Drečji Vrh, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Zelenjava je zdrava
Topla postelja
Anže Stare
Chef
Martin Končan
Chef

Na Pulah s pula

Posestvo Pule je tisti kraj, ki ti najboljše pojasni, zakaj Slovenija ne bo evropska gastronomska regija šele 2021 (in le na papirju), temveč je to že! Zato, ker boš presenečen!

Presenečen zato, ker do tja ne pelje ravna in hitra pot. Tja ”gor” je potrebno na izlet, zaviti, torej, z avtoceste, najti pot (kažipoti so dobri), premagati ovinke in objeti planoto, ki te nagradi izza gozda. Zato, ker je vse tako lepo, urejeno, bogato, žlahtno, toda hkrati tako pristno, domačno, naravno. Zato, ker ima posestvo restavracijo, kjer te najprej odpeljejo v klet, potem pa te v ”konjušnici“ posadijo za fino pogrnjeno mizo, kjer ti nato fino postrežejo prefinjeno kulinarično predstavo s pula … In zato, ker tega in tako ni niti tam, kjer so sicer bolj gastronomsko znani in cenjeni!

Ko si, torej, opomoreš od presenečenj, spoznaš, da je Slovenija zato ”pravljična” kulinarična regija, ker s takšnimi posestvi (hišami, gostilnami, restavracijami, chefi, jedmi in sestavinami s polj) še vedno – preseneča!

Ko pozdrav iz kuhinje predstavi chefa, njegovo znanje, slog in filozofijo, z radodarnostjo, eleganco in nivojem poskrbi za vtis v več dejanjih in primerjavo z najboljšimi. Postrvi, ki je marinirana v sladkorju in soli, da infuzijo čebula s pomočjo koprca, som, ki ohrani vso pristnost in iskrenost svoje ”modre” krvi, dobi z ožganim porom pri mizi fini gorčični obliv, priželjc je po vseh francoskih pravilih s pâte brisée, moussom in duxelles, in jelenu, ki mu nadokusno pomaga jerebika, godi vsestranskost rdeče pese, fermentirane, v prahu in soku. Kako je? Odgovori royal zelenjavne sladice, z bučo, ajdo in kefirjem.


Fotozgodba

Obisk 2019


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Pule, ki so v novi verziji s ”pula”, so za razvajat. Zanimivo pri tem je, kako tujci takšna presenečenja, ki so že v prejšnjih verzijah bila dobra, a ne vedno uspešna, hitro najdejo. In kako presenetljivo je, da se mi temu raje čudimo, kot pa da bi se še sami presenetili z izletom na Pule/pule.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

5 hodov

55 €

7 hodov

75 €


Vinski list

sommelier Miha Konečnik
število vinskih etiket: 250


Prostor

Pokrajina, posestvo, ohranjenost, urejenost, vse to naredi vtis. Terasa je zato ena najlepših pri nas, jedilnica je elegantna, toda domačna, ne nazadnje je v konjušnici.


Posebnosti

Posestvo Pule, prenočišča