Restavracija Savor

sredozemski okusi v kopališču

Kopališko nabrežje 1, Koper, Slovenija

Okus na mestni plaži

Savor ima lokacijo in ambient, zato je atraktiven, torej je za žejne s plaže, ki v lepem ambientu dobijo več kot v navadnem bifeju, za radovedne s plaže, ki jih privabi lepa terasa in se želijo nagraditi s fino ponudbo, za sprehajalce po koprski rivi, ki želijo več od kave in sladic v najbolj znani koprski slaščičarni, za lačne za kosilo in za ”lepe” za večerjo, za zaposlene na hitro in za poslovne počasi, za zibajoče s križarke, ki jim ni potrebno daleč, za Koprčane, ker Savor v Kopru med finimi nima veliko konkurence, za nas, ker je Koper mesto, ki vabi, in za turiste, ker je Savor na obali, za ribojedce, ker v Kopru nikjer niso bliže morju, in mesojedce, ker jim na obali ni potrebno jesti le rib, za mlade, ker so radovedni, kdo je tam, in za ”stare”, ker so radovedni, kje se zbirajo mladi. Savor nima le obale, kopališča, pristanišča, križark, sprehajališča, palm, temveč ima tudi Koper Savor!

Koper je poln velemestne razsvetljave, širokih cest in kolesarskih stez, toda urbanih restavracij, ki bi bile za srčke, nima ravno veliko, če sploh kaj. Zato je Savor storil prav, ko je kopališki lokaciji – in Kroštuli – dodal še vinski bar, ki raztegne dan v noč in sezono v leto, ter restavracijo, ki morsko ponudbo kot je povsod na obali, podaljša še na mestno promenado. Tako kot v drugih morskih restavracijah je zato tudi v Savorju bolj od kuharske pomembna ribiška sreča, a vsaj pri paštah ima Savor že dovolj okusa, da vanj ne vabijo le arhitektura, ambient, dizajn, dekoracija, pohištvo, razgled, razsvetljava, šopki, blazine, mize, stoli …, temveč tudi chefovske ideje. Pravzaprav je Savor začel (še) bolj ambiciozno, a dovolj hitro spoznal, da ima tako izvrstna lokacija svoje zakonitosti, zato je sedanja ”klasika” boljša od prejšnjih obljub, saj tako vsak novi obisk obeta, da bo (še) boljši.


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ker je Savor na plaži, njegova ponudba ni drugačna kot pri sosedih na slovenski obali, torej dnevni ulov školjk, rib, rakov in drugih morskih sadežev, ki jih ”za vas pripravljamo sveže”, na voljo pa so tudi številne pašte, brodeti in solate, ”ljubitelje mesa pa razvajamo s steaki in T-boni”. Ker pa je Savor še tako mesten, da mu to zavidajo velemesta, to morsko klasiko svojemu ambientu primerno nadgradi in polepša.


Jedilni list

Hladna predjed Chef Hat

Tunin tatar s sojinimi perlami, wasabi oljem in riževim hrustkom

10,50 €

Domači bakalar s hrustkom tapioke

9,50 €

Topla predjed Chef Hat

Sipini rezanci v škampovi kremi s kraljevo rakovico

10,00 €

Domači ravioli z govejim repom, bučno espumo in demiglace omako

10,00 €

Glavna jed Chef Hat

Sestavljene morske dobrote s popečeno polento in škampovo kremo

23,00 €

Jagenjčkova krača s krompirjevim pirejem s tartufi in vrtnimi zelišči

18,00 €

Sladica Chef Hat

Šefova sladica

5,00 €


Vinski list

vinski bar, 40 vinarjev in 20 vin na kozarec


Prostor

vinski bar na obali, morska terasa na plaži in restavracija z razgledom ven in noter


Posebnosti

vinoteka, kopališče