Restavracija Triglav

sodoben pogled na Bohinjsko jezero in njegove okuse

Chef: Luka Zagorc

Luka Zagorc
Chef

Luka Zagorc domače nadgrajuje s skrbjo za kakovost sestavin, lokalno z iskanjem drugačnosti okusov in tradicionalno s chefovskim spreminjanjem


Ravno prav onstran jezera

Blejska ekipa je zamenjala le jezero, zato ima zdaj najlepši pogled na Bohinjsko. Seže čez travnike in polja, tako da je v apart hotelu Triglav v Stari Fužini vedno ravno prav. Ko je Janez (Krstnik) še v zgodnjih meglicah, so gostje že na balkonu, kjer se vidi vse, od Julijcev do Karavank, ko je jezero še v tihoti, pa že na zajtrku spoznavajo Okuse Bohinja z okoliških kmetij. Ko je okrog jezera živ-žav, so na terasi Triglava za kosilo štirje hodi, ko na planšarskih kmetijah ni več mleka, je v Triglavu tudi dobro založena vinoteka s priznanim someljejem, in ko je za planinci, pohodniki, kolesarji, izletniki in dopustniki že naporen dan, se v Triglavu šele prižgejo bakle in sveče.

Restavracija Triglav je v srčiki turističnega bisera, a ravno prav tudi skrita, da v njo ne vodijo kričeči napisi in ne vozijo polni avtobusi. Kravji bal je na drugi strani jezera, na tej pa je nadebudni chef, ki k divjačinski pašteti ponudi pomarančni čatni z zelenjavo, jezersko postrv zloži v trojko tekstur in oblik, vijolično polnjeno hišno testenino potopi v sezonsko-dnevno juho, zajčku nameni njoke iz bohinjske skute, bohinjskemu govedu pa čebulno marmelado in souschefovo omako. Chef tako domače nadgrajuje s skrbjo za kakovost sestavin, lokalno z iskanjem drugačnosti okusov in tradicionalno s chefovskim spreminjanjem, Damir Salkič pa temu dodaja dolgoletne gostinske izkušnje in someljejsko znanje. Ravno prav, torej, da turisti ob lepotah narave niso v turističnem kraju lačni kulinaričnih lepot, da lokalci niso siti turističnih menijev in da je Bohinj tudi izven sezone zanimiv.

Obisk 2019


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Ker je na Bledu preveč ljudi in premalo dobrih gostiln, so okrog Bohinja že boljše je, za kar je kriv tudi bohinjski Triglav, ker si je upal bolj znano jezero zamenjati za lepše! Priporočam po celodnevnem potenju v bohinjskem kolesarskem raju.


Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

38 €

4 hodi

44 €

5 hodov

50 €


Vinski list

Tujcem je všeč, ko se lahko prepustijo (glavnemu) someljeju, ki jih najprej v vinoteki pouči o slovenskih vinskih deželah, njihovih vrhunskih vinarjih in vinih, potem pa na večerji še o njihovem ujemanju s slovenskimi jedmi.


Prostor

terasa čez travnike in polja gleda Bohinjsko jezero, jedilnica izpod apart hotela pa dobro založeno vinoteko


Posebnosti

apart hotel Triglav