Skipass restavracija

jedi treh dežel, Slovenije, Italije in Avstrije

Koroška ulica 14c, Kranjska Gora, Slovenija
Rad dobro jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Topla postelja
Matic Šuštar
Chef

Tromeja brez kulinaričnih omejitev

Justinovi so naredili najprej posel s smučarskimi kartami, nato pa so recept treh dežel uporabili še v kuhinji, ki so jo sodobno opremili v svojem butičnem hotelu ob vhodu v Kranjsko Goro.

Skipass je hotel, ki je nalašč na robu Kranjske Gore. Zato, da je dovolj odmaknjen od njenega turističnega vrveža, hkrati pa dovolj blizu, da je hkrati v Kranjski Gori, na tromeji, ob cesti, pod gorami, na smučišču in blizu vseh tistih avstrijskih, italijanskih in naših smučišč, ki so mu dala ime.
Skipass je zato tudi restavracija, ki je v Kranjski Gori, a ni (tipično) kranjskogorska. Ne nazadnje ni dvoma, da je (Skipass) hotel najboljši v našem najlepšem poletno-zimsko-športnem središču, njegova restavracija pa prav tako.
Prav to, da je restavracija v hotelu, ki pa v Kranjski Gori ni na njeni plaži, čeprav se v njem proda največ smučarskih kart, pa opredeljuje oba. Hotel je za posebne goste, ki pa vanj ne pridejo posebej zaradi restavracije. Restavracija jim je ”le” za nagrado, saj so tukaj zaradi dopusta, izleta, lepot, luksuza, svetovnih pokalov, velikih poslov, renomeja, ne pa zaradi kulinarične radovednosti. Vse drugo je že tako elitno, vrhunsko in prestižno, da si na večerji želijo, da je predvsem udobno, a zelo dobro.


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Bogastvo kulinarike iz kraljestva zlatoroga ne priznava meja med Slovenijo, Italijo in Avstrijo, zato ima Kranjska Gora smučarsko karto tudi za dobrojedsko restavracijo!


Jedilni list

Hladna predjed Chef Hat

Pašteta, brioš, čebulni čatni, solata, ikre

9 €

Goriški radič s kremo belega fižola

10 €

Topla predjed Chef Hat

Ravioli polnjeni z domačo skuto in lešniki, pena granna padano in iberico svinjina

9 €

Rižota z bučo in kremo pora

10 €

Glavna jed Chef Hat

Postrv z limonovim pirejem, sezonsko zelenjavo in vinsko omako

14 €

Srnin file, hruške v soku rdeče pese in medu, krema zelene, baby koruza, kostanjev mousse, vinska omaka

20 €

Sladica Chef Hat

Čokoladna tortica s hrenom

6 €

Jajčna krema s slano karamelo

6 €


Vinski list

sommelier: Nina Završnik
število vinskih etiket: 60
hišni vinar: Il Carpino


Prostor

Les-kamen-steklo bi v tako ravnih linijah in s purističnim notranjim dizajnom sredi vasice delovali kot teniske k irharcam, na njenem robu pa zaživijo v svetlobi mraka, ko se izza terase, na kateri so se znašli tudi barika in tnalo, zasveti domačnost pokljuškega macesna, reliefnost sežanskega kamna in pecljatost rogaškega stekla.


Posebnosti

član JRE Jeunes Restaurateurs
turistična agencija Skipass Travel, hotel