Slon 1552

tradicionalne slovenske in mediteranske jedi s pridihom sodobnosti

Nazorjeva ulica 5, Ljubljana, Slovenija

Nove jedi s staro letnico

Urbani ambient, atraktiven šank, zanimive dnevne akcije in dvignjene belo pogrnjene mize za fine jedi je dobrodošel koncept novega Slona s staro letnico, ko so Ljubljančani prvič v živo videli slona. Danes v hotelu z ugledom največje hotelske družine na svetu zrejo v chefa, ki za steklom nad klasično-hotelskim barom ustvarja bistró dnevno ponudbo, zanimivo tako za tuje goste hotela kot za ljubljanske mimoidoče, in degustacijske menije, ki v urbano-hotelskem dekorju pomenijo konkurenco ljubljanskim ponudnikom ”fine hrane”.

Pri eni mizi govorijo rusko, pri drugi kitajsko, eni pijejo štajersko rdeče, drugi primorsko belo, na enem krožniku so moderna račja jetra, na drugem račkino bedro s sladko repo tropinko iz leta 1852.

Če so bile nekoč, po svetu, hotelske restavracije primer dolgočasno-uniformirane prehrane, se zadnja leta nekatere najboljše dobrojedsko-chefovske zgodbe odvijajo prav tam, v hotelih velikih mest. Ljubljana, ki jo vsako leto obišče vedno več (milijonov) turistov, seveda noče biti izjema.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Od hotelske klasike do slovenskih tapasov, od malic do degustacij, od Maximilliana do Best Western, s chefom, ki kakovostne lokalne sestavine spreminja z modernimi tehnikami.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

35 €

4 hodi

43 €

5 hodov

52 €


Vinski list

število vinskih etiket: 122


Prostor

dva nivoja in dva namena, dnevno in večerno, spodaj hitreje, zgoraj počasneje, velika okna na ulico, veliko okno v kuhinjo


Posebnosti

hotel Slon