Sorbara Steak House

meso, predvsem goveje, predvsem na žaru

Gallusovo nabrežje 31, Ljubljana, Slovenija
Rad dobro jem
Urbano in živahno
Meso in še kaj
Erik Sorbara
Chef

Mesno in mestno na polni promenadi

Sorbara ima lokacijo, koncept in spretnost. To velja za oba, lokal in njegovega lastnika. Erik Sorbara je gastronomski talent dokazal že s Špajzo, ki je na Gornjem trgu med prvimi iz Ljubljane začela ustvarjati sedanjo svetovno kulinarično destinacijo. Točno takšne lokale potrebuje mesto, ki zna polišpati svoje arhitekturne bisere. Hrana, ki je več od turistične konfekcije in manj od dobrojedske ekskluzivnosti, postrežba, ki z gostoljubjem gradi prijateljstva, in ambient, v katerem je vsak gost takoj doma.

Lokacija sicer ni del ocene, saj je prednost, zaradi katere se morajo drugi lokali, ki nimajo te sreče, toliko bolj potruditi. Toda, ko lokal, ki je na takšnem mestu, da potrebuje le cene, pa že lahko začne ”kasirati”, speče takšne bombetke, ti je jasno, da hoče in zna še kaj več kot potresti sezam po bombicah za burger. Izstopajo še posebej tople predjedi, na primer jadranska hobotnica s kremo belega fižola, ali razstavljen raviol z jagnječjim ragujem in grahom.

Saj veste, ribeye je iz sredine visokega hrbta, če je kost daljša, je tak kos (kot) tomahavk, v Sorbari pa mu pravijo cowboy. T-bone je ameriški rez zarebrnice z delom fileja, florentinec še večji kos po italijansko, tenderloin je (pljučni) file, flap pa spodnji del rostbifa, med rebri, ki ga je za tanek, a sočen kos. Priloge so v Sorbari, kot je tudi navada v pravih ameriških steak hišah, posebej, kar pa ne doda le cene, temveč tudi kakovost.


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Mesojedci, čez dan je ameriški polpet chefovsko, z gosjimi jetri, nadgrajen, zvečer pa je steak po lastni želji.


Prostor

Gallusova promenada in preprosta jedilnica pod oboki