Vila Bled

z okusom in brez protokola v najbolj znani blejski vili

Cesta svobode 18, Bled, Slovenija
Rad vrhunsko jem
Tradicija in sodobnost
Izvirno in kreativno
Izlet in doživetje
Vino in hrana
Topla postelja

Brez protokola v protokolarni vili

Kralj jo je zgradil in maršal, ki je bil včasih na vsaki sliki, zdaj pa je le še na tej nad klavirjem, jo je ogradil. In včeraj se je za to mizo, ki levo objema Otok, desno pa Grad, z dimljenimi ličnicami spoznaval predsednik, jutri pa se bo za njo z gorenjskim maslovnikom spoznal minister velesile. Toda prav danes ob njej chef največje blejske vile prav vam pojasnjuje, zakaj vam je jezerskega smuča obložil z jadranskimi pokrovačami!

To je Vila Bled, ki je bila včasih le za posvečene, še vedno je tudi za pomembne, toda mednje sedaj sodite tudi Vi. Četudi ne prespite v eni od soban, da bi zjutraj odveslali do otoka, in niste iz protokola, da bi na drugi strani imeli še eno vilo, ste vabljeni na kosilo z najlepšim razgledom in na večerjo z največ romantike pri nas, vse to pa za ceno, ki ni niti ”blejska”, kaj šele kraljevska, je pa za kar tri srčke. Z njimi je v Vili Bled začel kuhar z veliko začetnico, ki je imel zvezdico že, ko so bile pri nas le še na nebu, nadaljeval je sedanji ljubljanski graščak, ki je bil takrat član tria blejskih kulinaričnih tenorjev, zdaj pa jih s svojo mlado ekipo uspešno brani protokolarni chef Gregor Rozman, ki se je že proslavil v graščinah. Ker to niso le teksture ter tehnike in sploh ni le (za) protokol, vas v Vili pričakuje presenečenje!


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

To ni več (le) vila za posvečene in razvajene, temveč za vse, ki na Bled ne pridejo (le) zaradi kremne rezine. Bled namreč niso le jezero, grad, otok in pletne, Bled je tudi njegova najbolj znana Vila, ki ponuja vse to, vendar iz druge perspektive! S takšnim konceptom, ki ni le ekskluziven, temveč tudi dostopen, Vila Bled ni le za protokol in pomembneže, temveč za vse, ki si ”upajo” pokukati izza visokih zidov in zgodovine.


Jedilni list

Degustacijski meni Chef Hat

3 hodi

33 €

4 hodi

42 €

5 hodov

50 €


Vinski list

sommelier: Matej Nograšek


Prostor

Vila, s takšnim razgledom na Bled in s takšno žlahtnostjo svojih sten, soban, terase in parka, je v Sloveniji le ena.


Posebnosti

butični hotel s 4 zvezdicami
kavarna Belvedere