Vila Herberstein

sodobna kuhinja v grajskem ambientu

Kopališka cesta 1, Velenje, Slovenija
Tradicija in sodobnost
Izlet in doživetje
Svet je majhen
Topla postelja
Igor Stankovič
Chef

Stara vila mladega mesta

Vila Herberstein je kot Betajnova nad Velenjem, ki s starim dvorcem s hriba nadzira najmlajše slovensko mesto. A Gorenjeva vila, ki je bila včasih Ritterjeva, preden jo je kupila grofica Herberstein, pa se je imenovala še Novi Šalek (Schallegg), ne sili Velenjčanov, da bi jo zrli le navzgor. Igor Stankovič je Herbersteinov chef, ki noče biti povprečen ter le drugim podoben, zato vila vabi s pestrostjo za ene in druge. Ko je na terasi nad parkom konec delovnega tedna, chef zakuri žar za steake in orade, ko je dovolj časa le za sproščeno, toda hitro kosilo, je to raje dobro kot le poceni, ko gredo Velenjčani na sprehod le nekaj metrov iz mesta, jim Vilini kuharji ponudijo vsak svojo najboljšo jed, in ko se podpisuje, dogovarja, slavi, druži, se ve, da ima Vila dolgo kulinarično tradicijo, velike sobane, svečane pogrinjke in dobro postrežbo.


Fotozgodba

Obisk 2020


Rad Dobrojem priporoča

Quote

Zdaj v Velenje vabi (tudi) radovednost. Kako je pod novimi šefi (Gorenja)? Čeprav je Gorenje kitajsko, je Vila Herberstein še vedno naša, pravijo Velenjčani. Preverite!


Vinski list

sommelier: Matic Tovornik
število vinskih etiket: 90
hišni vinar: Aljoša Jakončič


Prostor

dve grajski sobani z visokimi stenami, lesenim stropom in starimi slikami; široke stopnice, helebarde in oklepi; terasa nad parkom


Posebnosti

Gorenje