19. marca 2024

Teden restavracij

Teden restavracij vabi v najboljše slovenske restavracije in s tem promovira vrhunsko slovensko kulinariko. V njo so vključene izbrane slovenske restavracije in chefi, ki dvakrat letno – spomladi in jeseni – v desetih dneh najbolj kulinaričnega tedna v letu v svojih restavracijah predstavijo svoje znanje v najmanj treh dejanjih – hodih.

Cena, posebej za Teden restavracij kreiranih menijev, je prijazna do stalnih gostov, ki so s tem nagrajeni za svojo zvestobo, in novih, za katere je to priložnost za spoznavanje vrhunske kulinarike, ki ni nujno, da je vedno draga in elitistična.

TR2024, pomlad: Goveji flank, bukov ostrigar, Perigueux omaka, miso krema pečene čebule, čebulni laski

Teden restavracij je ekskluzivna prireditev, na katero so vabljeni samo tisti, ki radi (in) dobro jejo (dobrojedci) in v kateri lahko sodelujejo samo najboljše slovenske restavracije. Osnova za izbiro so ocene kulinaričnega kritika Uroša Mencingerja v okviru ocenjevalne metodologije Izbor okusov.