Burger z natrgano govedino, domačim pinjencem in Podjedovim sirom
Chef: Tomaž Bratovž (JB restavracija)
Natrgana govedina
Goveje meso, grobo narezano zelenjavo (korenje, čebulo, zeleno, česen), sol in poper damo v pekač. Zalijemo z rdečim vinom, pokrijemo in pečemo čez noč (približno 8–10 ur) pri 145 °C. Ko je meso mehko, ga natrgamo z vilicami. Pečeno zelenjavo zmiksamo v gosto omako in jo zmešampo z mesom. Po potrebi začinimo.
Kisla rdeča čebula
Rdečo čebulo narežemo na tanke kolobarje. V loncu zavremo vodo, kis in sladkor. Čebulo prelijemo z vročo mešanico in pustimo stati vsaj 30 minut (lahko pripravimo vnaprej).
Kajmak s pinjencem
Zmešamo kajmak s pinjencem, da dobimo gladko in mazljivo teksturo.
Wasabi majoneza
Rumenjake stepamo z metlico, počasi dodajamo olje, da nastane emulzija. Dodamo kis, wasabi pasto in ščepec soli. Dobro premešamo.
Sestavljanje burgerja
Bombetko po želji popečemo, namažemo spodnji del z wasabi majonezo, dodamo toplo meso z zelenjavno omako, čez meso naribamo kozji sir, dodamo žlico kajmaka s pinjencem in na vrh položimo kislo rdečo čebulo ter zaključimo s pokrovčkom bombetke.
