Rezine rumenoplavute tune na grahovi kremi s praženim sezamom, maslom, glazuro rdečega vina ter salicornio
Chef: Vjekoslav Hederić (Restavracija Salicornia)
Grahov pire: Grah skuhamo v zelenjavni osnovi, ga odcedimo ter zblendamo v kremo ter dodamo kanček masla(Kmetija Pustotnik), jušne osnove ter soli in belega popra. Blendamo dokler ne postane homogeno.
Redukcija rdečega vina: Rdeče vino počasi reduciramo na ognju do želene gostote oziroma konsistence sirupa.
Sezam spražimo v vroči ponvi, dokler se ne rjavo obarva ter zadiši.
Na krožnik damo žlico grahove kreme ter ga raztegnemo po dolžini krožnika, na pire položimo surove rezine rumenoplavute tune. Čez tuno prelijemo glazuro rdečega vina ter posipamo s praženim sezamom ter posujemo z nasekljano svežo salicornio.
