Pri Kovačniku


Košček raja - za domov!

Blagovna znamka »Pri Kovačniku« je nastala zaradi povpraševanja gostov, ki so si želeli odnesiti košček raja s seboj domov. Hišne dobrote, ki jih iz svežega sadja, zelenjave in zelišč v Kovačnikovi kuhinji pripravljava mama Angelca in Barbara, slastne mesne delikatese, ki jih skupaj z Danilom pripravlja oče Janez, brezalkoholne in alkoholne pijače, domači kruh, potice in piškoti so na voljo tudi v Zadrugi Artmijemar v Mariboru in v Hiši Najstarejše Trte na Lentu. Namenjene so drobnim sladkostim in spominkom za domov ter osebnim ali poslovnim darilom.

Hišne dobrote, ki jih iz svežega sadja, zelenjave in zelišč v Kovačnikovi kuhinji pripravljata mama Angelca in Barbara, slastne mesne delikatese, ki jih skupajz Danilom pripravlja oče Janez, brezalkoholne in alkoholne pijače, domači kruh, potice in piškoti so na voljo tudi v naši trgovinici, bodisi kot drobne sladkosti in spominki za domov, bodisi kot osebna ali poslovna darila.

Kovačnikova kmetija leži na 700 metrih n.v. v vasici Planica nad Framom. Osnovno dejavnost na posestvu, velikem 36 hektarjev, predstavlja živinoreja. 40 glav govedi redijo v sozvočju z naravo, v sodobnem hlevu na prosto rejo iz leta 2012. Redijo tudi svinje, kokoši nesnice in veliko malih živali za sproščen stik otrok z živalmi.