Vanja Dujc


Pristni okusi oljke, ujeti v stekleničko

Olivna olja korpskega oljkarja Vanje Dujca so mednarodno znana in nagrajevana. Na družinski kmetiji prideluje oljke na 4 hektarih površine. Oljčni nasad s skupno 1050 drevesi leži na južnih pobočjih Male Seve nad Portorožem. Neokrnjena narava, jugozahodna lega nasada in zaradi bližine morja vetrovno ozračje so oljkam zelo naklonjeni, odličnost olj pa dokazujejo številne mednarodne nagrade. Njegovo vodilo so vrhunska kakovost, naravi prijazno kmetovanje in zadovoljstvo kupcev.

Dujčeva oljčna olja odlikujejo prvinski okusi, ki so neposredni rezultat premišljenega sortnega izbora. V nasadu so oljke sort istrska belica, leccino, maurino, itrana, pendolino, leccio, leccio di corno, frantoio, arbequino, ascolana tenera, santa caterina, piranska buga in piranska žižola.

Svoje izdelke trži pod blagovno znamko Vanja. Izstopajo po privlačnem dizajnu in so opremljeni z deklaracijo ter kratkim opisom izdelka v več jezikih. Pakirani so v lične kartonske škatle, posamično ali v različnih kombinacijah.