Pri Ravbarju nihče ne gleda jedilnega lista, ker vsi raje poslušajo, in nihče, čeprav je stara županova gostilna tako priročno ob (avto)cesti in (italijanski) meji, ne pride le mimogrede, ker so tukaj vsi najraje mimojede. Za pršutom so pašte, v katerih je Ravbar prvak, potem pečenke, ker pri Ravbarju je vikend že od četrtka, in nato še sladko, ker se še nihče ni uspel upreti. Ravbar ne kuha nič drugega kot vsi, ki imajo za vikend čisto polno, med tednom pa le malo manj. A to, kar vsi poznamo in imamo radi, skuha Ravbar tako, da je – boljše. Pa še kanelon!

Reviewed by: Violeta & Uroš Mencinger, Šola okusov

Asparagus

Asparagus salad with strawberries and matured cheese.

Gostilna Ravbar, špargljeva solata

Ravioli

Ravioli with cottage cheese and herbs.

Canelloni

Baked cannelloni, with spinach, ham and cheese.

Gostilna Ravbar, kaneloniu, špinača, šunka, sir

Bistecca alla fiorentina

Small (600 g) bistecca alla fiorentina with asparagus, roasted potatoes, green salad with beans.

Strawberries

Wild strawberries with homemade vanilla ice cream.

Gostilna Ravbar, gozdne jagode, sladoled

Cream

Lemon cream with strawberries and granola.

Gostilna Ravbar

kanelon županove gostilne z letnico 1888
Janko Ravbar
Chef
Aljoša Ravbar
Chef