26. aprila 2024

TR na ulici

Kulinarična zabava Tedna restavracij z vrhunskimi slovenskimi chefi

Celje, Glavni trg, sobota 1. junij 2024, 12.00-20.00

Na Glavnem trgu v Celju bomo na prvo junijsko soboto skupaj poustvarili utrip Tedna restavracij. V enem dnevu vam bomo ponudili enkratno priložnost, da vrhunske chefe in chefinje iz izbranih TR restavracij spoznate v živo. Predvsem pa, da okusite njihove jedi iz vrhunskih sestavin. Jedi bodo interpretacija sodobne kulinarike z avtorskim podpisom chefov in chefinj v transformacji za odlično ulično jed.

Lokacija dogodka – Glavni trg, Celje

Vstop prost – enotna cena jedi

Vstop na TR na ulici je prost, za obisk samega dogodka ni potrebne predhodne rezervacije. Na dogodku boste lahko gastronomsko ponudbo plačevali z enotno kartico. Enotna cena posamezne jedi bo 8,00 eur.


Enotna kartica


Polnjenje kartice

1. Določite znesek dobroimetja, ki ga želite položiti na svojo Teden restavracij kartico.

2. V času trajanja dogodka lahko sredstva kadarkoli naložite na kartico.

3. Ob prvem polnjenju se zaračuna strošek kartice in aktivacije v višini 2 €.

4. Najnižji znesek prvega polnjenja znaša 5 €.

5. Ob vsakem polnjenju boste prejeli potrdilo o opravljeni transakciji.


Plačevanje

1. Z dobroimetjem na kartici plačujete vse izdelke na dogodku.

2. Ob vsakem nakupu boste prejeli račun ter potrdilo o opravljeni transakciji in razpoložljivem stanju na vaši kartici.

3. Po nakupu preverite račun, kasnejših reklamacij ne moremo upoštevati.

4. V primeru napak (neveljavna kartica, prenizko stanje dobroimetja, …) plačilo s kartico ni mogoče.


Stanje
Stanje dobroimetja lahko kadarkoli preverite na polnilnih in plačilnih postajah.


Dvig sredstev

1. Sredstva lahko dvignete kadarkoli v času obratovanja dogodka (do 20.00).

2. Dobroimetje na kartici je možno dvigniti najkasneje do 01.06.2024 do 20.30. Po tem datumu sredstva na kartici zapadejo.

3. Po dvigu kartico obdržite za naslednje dogodke.


Ugodnosti
Kartico obdržite, saj vam tudi v bodoče nudi več ugodnosti. Prav vam pride tudi na naslednjem dogodku.


Kozarec
Kavcija za kozarec je 4,00 eur. Kavcijo za kozarec vračamo ob predložitvi računa in nepoškodovanega kozarca do konca dogodka (do 20. 30) na glavnih blagajnah (A, B).

Splošno

1. Za vse transakcije opravljene s kartico odgovarjate sami. V kolikor dovolite uporabo kartice drugi osebi, se smatra, da ste transakcijo odobrili sami.

2. V primeru odtujitve, poškodbe ali izgube kartice nosite vso odgovornost sami.

3. Kartica ni kreditna, za stanje na kartici ne boste prejeli nikakršnih obresti.

4. Kartica ni namenjena preprodaji.

5. V primeru, da sistem zazna poskus spreminjanja podatkov na kartici z vaše ali strani tretje osebe, vam imamo pravico kartico odvzeti.

Nagradna igra

Sodelujoči chefi

Za en dan bomo na enem mestu ustvarili vrhunsko slovensko restavracijo, v kateri se boste lahko družili z izbranimi slovenskimi chefi in okušali njihove ulične TR kreacije.

Mojmir Šiftar – PEN KLUB restavracija
Najbolj skrita gostilna Ljubljane, ki pa jo vsi poznajo. Jedi chefa Mojmirja Šiftarja izražajo drznost, izzivalnost in ustvarjalnost.

Jed: Goveja juha, govedina in smetana kot sladica. Govedina in smetana z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergeni: gluten, laktoza, sulfit

Miran Ojsteršek – Gostilna Oštirka
Chef Miran Ojsteršek v središču Celja kuha jedi s sosednje tržnice na sodobno-počasen način.

Jed: Polnjena piščančja bedra, šparglji, korenček, sirova omaka, kruhova prata s slanino, kremni ohrovt. Piščanec z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergeni: gluten, jajca, laktoza.

Marko Pavčnik – Pavus – Grad Laško in LALU bistro
Marko Pavčnik je slovenski kulinarični divjak z dušo. Ustvarja v restavraciji Pavus na Gradu Tabor nad Laškim in v LALU bistroju v Celju.

Pavus jed: Hrustljava cvetača, tartufova krema, lešniki, drobnjak. Alergeni: gluten, laktoza, oreški, gorčično seme, sezamovo seme.
LALU jed: Hrustljav piščančji bao burger, kimči, kumare in hrenova majoneza. Piščanec z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”.
Alergeni: gluten, soja, laktoza, oreški, gorčično seme, sezamovo seme.

Sebastjan Grobelšek – Gostilna Francl
Sebastjan Grobelšek je v Zagradu skupaj z ekipo svež veter v gostilni z več kot 100 letno tradicijo.

Jed: Hrustljava odojkova potrebušina, krompirjev pire z maslom, črni tartuf, okisana čebula. Maslo z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergen: laktoza.

Rok Martinčič, Gostilna Jež
Že peta generacija s chefom Rokom Martinčičem na čelu v Radečah obuja stare jedi babic s sodobnimi pristopi. Še vedno pa je ponudba pristna, lokalna in domača.

Jed: Bao bun esihflajš, goveja lička v soparjeni štručki z bučnim oljem in čebulo, kislo zelje, bela čebula z bezgom, bučna majoneza, gel rumenjaka. Govedina in mleko z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergeni: gluten, jajca, laktoza.

Luka Košir, Grič
Restavracija Grič iz Šentjošta nad Horjulom se lahko pohvali z Michelinovo zvezdico, za svoje prizadevanje k trajnostnim pristopom pa so si prislužili tudi zeleno. Chef Luka Košir ustvarja s sestavinami z lastne njive in vrta na inovativne načine.

Jed: Zorjena govedina, divje zelenje, krompirček in račje jajce. Govedina z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergeni: gluten, jajca, soja, laktoza, gorčično seme.

Sabina in Grega Repovž, Gostilna Repovž
Domača gostilna iz Šentjanža, ki se lahko pohvali z zeleno michelinovo zvezdico. Pri Repovževih boste lahko preizkusili vrhunske jedi iz sestavin pridelanih na domači ekološki kmetiji in od lokalnih dobaviteljev.

Jed: Štruklji pregrete smetane, miso, drobnjak. Smetana z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergeni: gluten, arašidi, laktoza.

Nina in Tomaž Bratovž, JB restavracija
V Plečnikovi arhitekturi v središču Ljubljane chef Tomaž Bratovž s sestro sommeliejko Nino uspešno nadaljuje bogato očetovo zapuščino.

Jed: Zorjen pljučni file na vaflju z masleno kremo.. Govedina in maslo z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergeni: gluten, jajca, laktoza, gorčično seme, grozdne peške.

Marko Magajne, Galerija Okusov
Chef Marko Magajne z ekipo po galerijsko sestavlja okuse iz sestavin lokalnega okolja, nabranih tudi po parku pred restavracijo in v okoliških gozdovih v Novem Celju.

Jed: Piščančja rulada na žaru, kremna polenta s pregreto smetano, piščančja omaka s pinjencem, šparglji in beluši, zelišča. Piščanec in smetana z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergeni: laktoza, sulfit.

Jakob Pintar, TaBar
Chef Jakob Pintar na atraktivni lokaciji v Rogu ustvarja nove in oživlja pozabljene jedi, rad uporablja nenavadne sestavine. TaBar slovi tudi po največji izbiri odprtih vin v Ljubljani.

Jed: Seviče jadranske ribe z briškimi češnjami in divjimi solatami, sirotka kisle smetane. Mlečni izdelki z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergeni: riba, laktoza, zelena.

Andrej Smogavc, Spargus
V zavetju Žičke kartuzije je v najstarejši delujoči slovenski gostilni chef Andrej Smogavc z restavracijo Spargus vnesel svež kulinarični pogled.

Jed: Govedina, črni česen, koruza. Govedina in mlečni izdelki z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergeni: laktoza, sulfit.

Leon Pintarič, Gostilna Rajh
Chef Leon Pintarič nadaljuje družinsko tradicijo odlične prekmurske gostilne. Tradicionalne prekmurske jedi pripravlja na sodoben način in piše uspešno gastronomsko zgodbo Prekmurja.

Jed: Rajhov esihflajš, okisana govedina z bučnim oljem, krema pečenega gomolja zelene, jajčno testo, redkvica, drobnjak, hren. Govedina z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergeni: gluten, jajca, laktoza.

Uroš Štefelin, Hiša Linhart
Hiša Linhart z Michelinovo zvezdico sveti v srednjeveškem jedru Radovljice. Jedi in sestavine tradicije ohranjajo za prihodnost. Chef Uroš Štefelin rad svoje znanje predaja s svojo kuharsko šolo.

Jed: Bela polenta z marelico, medom, medico in smetano. Smetana z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergeni: laktoza.

Tadej Petrič, Hotel Evropa
Hotel, kamor lahko zaidete na kavo in tortico, opoldne na brunch, zvečer pa na več hodno večerjo. Drugi najstarejši hotel pri nas se z mladim chefom Tadejem Petričem kulinarično razvija in bogati celjsko gastronomsko ponudbo.

Jed: Ravioli z domačim kuncem, zajčja omaka, krema krompirja in mladih kopriv, peteršiljeve drobtine z maslom, čips topinamburja. Maslo z označbo “izbrana kakovost – Slovenija”. Alergeni: gluten, jajca, laktoza.

Chef’s table – razprodano

Mesta za posebno omizje Chef’s Table so pošla v rekordnem času, hvala vsem za tako lep odziv!

Vsem, ki vam ni uspelo dobiti mesta pri omizju pa boste vseeno imeli priložnost, da jedi Luke Koširja (Grič), Mojmira Šiftarja (Pen Klub) in Marka Magajneta (Galerija okusov) poskusite tudi njihovih stojnicah.


Vina vseh vinorodnih dežel

Odlično kulinarično izkušnjo bo popestrila tudi vrhunska vinska spremljava.

Na vrhunski kulinarični zabavi bodo sodelovali tudi vrhunski vinarji iz vseh vinorodnih dežel Slovenije. Na voljo bo pestra izbira različnih stilov vin, saj je vsak vinar po svoje poseben in zanimiv.

Sodelujoči vinarji

Radgonske gorice, Podravje

Naša najstarejša peničarska klet, vina pridelujejo in hranijo že od leta 1852. Najbolj so ponosni so na prvo in največkrat nagrajeno Zlato radgonsko penino. Med Radgonsko – Kapelskimi goricami se srečujeta sveža in panonska suha klima, ki ugodno vplivata na kakovost izdelkov.

Vina Frešer, Podravje

Mlad vinar Matjaž Frešer s svežim pogledom vodi že sedmo generacijo družine Frešer. Od leta 2011 trto vzgajajo brez pesticidov in herbicidov ter z ročno trgatvijo dosegajo vrhunec kakovosti letnikov pridelanih na vzpetinah Ritoznoja.

Vina Herga, Podravje

V letu 2022 je Mitja Herga z družina prevzel posestvo Mon Royal, kjer z ljubeznijo do narave ter vina nadaljuje tradicijo vinogradništva. V kozarec želijo ujeti čisto naravo in avtentični karakter leg vinogradov.

Vino Kozinc, Posavje

V svoje vinograde nenehno vnašajo novo znanje, ideje in tehnologijo za visokokakovostna vina. Mlada generacija je na temeljih prejšnjih generacij zgradila novo, drugačno zgodbo, ki zori med vinogradi na Dedni Gori.

Marjan Simčič, Primorska

Vinar, ki dviguje ugled slovenskega vinarstva v svetu. S tradicionalno vzgojo vinskih trt že več kot trideset let prideluje elegantna in precizna vina. Predstavlja že 5. generacijo družine Simčič, ki se zavzema za vrhunsko kakovost vin. Je zagovornik naše avtohtone sorte rebule.

Vina Fedora, Primorska

Družina Kobal je prve vinograde nad vasjo Dolanci zasadila že leta 1880. Valter Kobal kot peta generacija nadaljuje vinarsko tradicijo. Veliko časa namenjajo ohranitvi in obnovitvi starih vinogradniških leg in starih primorskih sort, kot so zelen, pinela in refošk.

Koktajl bar

Večkratni državni prvak v mešanju koktajlov in eden izmed top 15 barmanov na svetu Anže Šmid bo z avtorskimi kreacijami navdušil vse ljubitelje koktajlov.

Moderator dogodka

Veseli smo, da bo za dobro energijo na kulinarični zabavi skrbel mlad in energičen glas Hitradia Center Klemen Kopina.

Spremljevalni program

Za glasbeno podlago bo poskrbel DJ El Timo. Kulinarično zabavo pa bodo še dodatno popestrili glasbeniki Vocal BK Studia.  Ne bodo manjkale niti nagradne igre, predvsem pa dobra družba.

Partnerji dogodka

Več podrobnosti dogodka pa razkrijemo kmalu!