Restavracija 1906 Bled

nove gorenjske jedi nad blejskim jezerom

Chef: Aleš Fende

Aleš Fende
Chef

Na drugem koncu jezera

Restavracija 1906 v hotelu Triglav, ki se na Bledu ponaša z lokacijo, gostoljubjem in urejenostjo, ima najlepši razgled od vseh slovenskih gostiln! Kuharske ekipe se sicer menjujejo, a vsaka v butičnem zelenem hotelu na drugem koncu jezera, kamor je 1906. leta železnica na Bled prvič pripeljala turizem, nadaljuje uspešno gorenjsko-novoslovensko kulinarično zgodbo.

Ko se za večerjo zberejo vselej skoraj pol na pol, hotelski in zunanji gostje, ne v veliki in glasni družbi, temveč z nežnim pogledom nasproti, ne z naglico in telefonom, temveč s pršutovo terino v pozdravu in z mehurčki na novi terasi zgoraj nad jezerom, že vedo zakaj!

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Restavracija 1906 v hotelu Triglav je najboljši razlog, da najlepšega slovenskega jezera ne obiščete le do kremšnit, temveč ”odplavate” še na njegov drugi konec.


Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi (v času kosila)

28 €

5 hodov (v času kosila)

57 €

4 hodi

67 €

5 hodov

77 €

6 hodov

89 €

7 hodov

99 €

Pogrinjek

3,50 €


Vinski list

160 vinskih etiket


Prostor

elegantna jedilnica s celostranskim pogledom na jezero; lesena terasa na železni konstrukciji nad jezerom


Posebnosti

hotel, wellness, vinoteka
član Chaîne des Rôtisseurs