Partnerji Tedna restavraciji

Izbrana kakovost - Slovenija

Iz jesenske edicije Tedna restavracij nadaljujemo z uspešnim partnerstvom z Ministrstvom za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano, natančneje smo del njihovega projekta Izbrana kakovost. Gre za skupno promocijo dveh skupin mesa, perutnine in govedine. Na ministrstvu so pripravili sistem kakovosti, ki tudi gostincem pomaga najti najkakovostnejše vzreditelje mesa v Sloveniji. Kar pa je poenoteno s celim poslanstvom Tedna restavracij, ki spodbuja trajnostne pristope in tako uporabo lokalnih kakovostnih sestavin.

Staropramen

Staropramen je ena najbolj prepoznavnih znamk piva v Evropi s 155-letno tradicijo. Spodbuja razvoj gastronomije v Sloveniji in bo tako dober partner na dogodkih Tedna restavracij. Pivo je ena izmed pomembnejših kategorij v gostinstvu in tudi v visoki kulinariki pridobiva svoje mesto.

Radenska

Kot uradna voda projekta pa je k sodelovanju pristopila Radenska. Tudi oni so svoje delovanje začeli dolgih 155 let nazaj in postali sinonim za naravno mineralno vodo v naši regiji. Voda je najbolj prisoten produkt v gostinstvu in lahko se strinjamo, da ga ni omizja brez vode. Morda na kvaliteto vode polagamo premalo pozornosti in zato smo veseli, da so nas pri Radenski podprli da se lahko še bolj osredotočimo na ozaveščanje o pomembnosti vode. Pri Radenski so tudi izredno trajnostno naravnani in tako spodbujajo uporabo povratnih steklenic, kar še dodatno zmanšuje ogljični odtis gostinstva.

SISTEM-PRO

Za nemoteno ustvarjanje kulinaričnih kreacij pa poskrbi brezhibno urejena in delujoča kuhinja. Partner TR SISTEM-PRO je generalni zastopnik ene najbolj prepoznavnih oprem profesionalne kuhinje Electrolux Proffesional, ki gostincem nudi vse od termične, hladilne in nevtralne opreme. Podjetje SISTEM-PRO opravlja prodajo, montažo in servis profesionalnih kuhinj in aparatov.

Radgonske Gorice

Kot uradna penina sodelujejo tudi Radgonske Gorice, naša najstarejša peničarska klet. V svojem asortimaju ponujajo širok nabor produktov in tako slovenskemu gostinstvu ponujajo razširjeno ponudbo možnosti zagotavljanja različnih doživetij.

Partner projekta, ki bo poskrbel za vidnost Tedna restavraciji po celi Sloveniji je podjetje Europlakat. Je vodilni ponudnik zunanjega oglaševanja v Sloveniji. Upoštevajo načela trajnostnega razvoja. Ta vključujejo tako varovanje narave kot tudi dobrobit zaposlenih, partnerjev in lokalnega okolja. Na številnih najbolj vidnih lokacijah po državi smo tako oznanjali Teden restavracij.

V spomladanskem tednu restavracij se nam kot partner pridružilo tudi podjetje Alpeks. Ponujajo gostinsko opremo in drobni gostinski inventar za pripravo, serviranje in strežbo jedi ter pijač v restavracijah, lokalih ali doma. V sodelujočih restavracijah skrbijo, da njihove kulinarične kreacije zaživijo na njihovih krožnikih. Na zadnjem dogodku TR na ulici so s svojim asortimanom posodic in pribora poskrbeli za priročno in bolj trajnostno obliko serviranja jedi.