Partnerji projekta
Partnerji Tedna restavracij 2024: OTP banka in Visa, “izbrana kakovost – Slovenij”a in MKGP; Radenska, uradna voda TR; Staropramen; Alpeks; Radgonske gorice, uradna penina TR; SISTEM-PRO, kuharska oprema Electrolux Professional.
Teden restavracij imamo radi. Ker se takrat dobro je, ker takrat uživamo, v dobri družbi v okusnih jedeh in v najboljših slovenskih restavracijah! Zato vsak Teden restavracij v 100 + restavracijah obišče več kot 50 tisoč gostov. Teden restavracij je najbolj množična slovenska kulinarična prireditev. Zato nima le vedno več gostov, ki radi in dobro jejo, temveč tudi vedno več partnerjev, ki se radi v času Tedna restavracij predstavijo tako gostom TR kot tudi sodelujočim restavracijam.
OTP banka
OTP banka, generalni partner
OTP banka je zaupanja vredna, vodilna finančna institucija v Sloveniji, ki zagotavlja kakovostne bančne storitve in produkte, tako v segmentu poslovanja s prebivalstvom kot tudi v segmentu poslovanja s podjetji.
Stalni razvoj je ena izmed korporativnih vrednot OTP banke, ki jo vodi v razmišljanju in pri iskanju inovativnih rešitev. V njeni ponudbi najdete pakete storitev, ki so prilagojeni potrebam in željam strank. Njeni spletna in mobilna banka sta že četrto leto zapored izbrani kot najboljši v Sloveniji, saj ponujata odlično uporabniško izkušnjo.
Ena izmed prednostnih nalog OTP banke je razvoj zdrave in vključujoče družbe ter podpora lokalnemu okolju in gospodarstvu. . Zato ponuja široko paleto finančnih storitev, ki pomagajo podjetjem doseči svoje poslovne cilje in je močan partner podjetjem v vseh fazah njihovega razvoja, od zagona do rasti in zrelosti.
Dobrodošli v OTP banki! Tukaj smo.| OTP banka
Poslovno bančništvo | OTP banka
Izbrana kakovost – Slovenija
Teden restavracij, Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano ter slovenski rejci in predelovalci mesa si s skupno promocijo prizadevajo spodbuditi večjo uporabo lokalnih sestavin v slovenskih gostilnah in restavracijah. Na menijih Tedna restavracij je posebej označeno kakovostno, slovensko, certificirano goveje in perutninsko meso iz sheme ”izbrana kakovost – Slovenija”.
Z označbo ”izbrana kakovost – Slovenija” so označeni pridelki in izdelki, ki so pridelani in predelani v Sloveniji ter so deležni dodatnih, strožjih kontrol. Bolj jasno, predvsem pa poenoteno, je sporočilo o lokalnem poreklu.
Mesu pa se na tokratni ediciji Tedna restavraciji pridružuje tudi sadje in mlečni izdelki iz sheme “izbrana kakovost – Slovenija.
Mleko in mlečni izdelki s certifikatom Izbrana kakovost – Slovenija
Mlečni izdelki iz kravjega, kozjega in ovčjega mleka, označeni z izbrana kakovost – Slovenija, zagotavljajo vrhunsko kakovost. Mleko je 100 % pridelano in predelano v Sloveniji, skladno s strogimi standardi, ki vključujejo nadzor mikrobiološke kakovosti in hitro predelavo. Izdelki s certifikatom so sveži, varni in pogosto pridelani na manjših kmetijah, kar jim daje poseben pečat avtentičnosti. Certifikat potrošnikom zagotavlja sledljivost in visoke higienske standarde, s čimer podpirajo domače kmetijstvo in mlečno industrijo.
Sadje z znakom Izbrana kakovost – Slovenija
Slovensko sadje, kot so jabolka in hruške, prav tako nosi znak izbrana kakovost – Slovenija. Zaradi krajših transportnih poti je sadje sveže, polnega okusa in bogato z vitamini ter minerali. Z nakupom lokalnega sadja podpiramo domače pridelovalce, prispevamo k trajnostnemu razvoju in ohranjamo tradicionalne slovenske sorte sadja.
Z označbo ”izbrana kakovost – Slovenija” so označeni pridelki in izdelki, ki so pridelani in predelani v Sloveniji ter so deležni dodatnih, strožjih kontrol. Bolj jasno, predvsem pa poenoteno, je sporočilo o lokalnem poreklu. Izbira izdelkov z oznako izbrana kakovost – Slovenija pomeni podporo lokalnemu gospodarstvu, uživanje v vrhunskih domačih proizvodih in prispevek k prehranski varnosti.
Zakaj izbrati slovensko pridelano sadje?
Radenska
Radenska je nova uradna voda Tedna restavracij. Njena zgodovina je dolga že 155 let in je sinonim za naravno mineralno vodo pri nas in v regiji. Voda je najbolj prisoten produkt v gostinstvu in lahko se strinjamo, da ga ni omizja brez vode. V sodelovanju z Radensko Teden restavracij izpostavlja kakovost vode kot pomembno vrednoto tudi v kulinariki.
Poslanstvo Radenske je biti vrelec svežih idej za boljši dan. Pri tem izhajajo iz srčne tradicije in skrbi za dobrobit ljudi ter narave. V Radenski srčnost živijo in se trudijo okolje spreminjati na bolje. Med drugim podpirajo krožno gospodarstvo ter z vračljivimi steklenicami zmanjšujejo ogljični odtis.
Staropramen
Staropramen je ena najbolj prepoznavnih znamk piva v Evropi, s 155-letno tradicijo. Kot partner Tedna restavracij Staropramen spodbuja razvoj gastronomije v Sloveniji in krepi vlogo piva tudi v visoki kulinariki.
Podjetje Staropramen se osredotoča na trajnostne prakse v proizvodnji svojega piva. Začenja s skrbnim izborom naravnih sestavin, kot sta hmelj in ječmen. Med proizvodnim procesom podjetje skrbno uporablja vsako kapljico vode visoke kakovosti, da doseže najvišjo kakovost vsake serije piva. Sodeluje z lokalnimi pridelovalci in skupaj razvijajo najboljše postopke za ustvarjanje pozitivnega vpliva na pivo. S tem pristopom zmanjšujejo količino odpadkov in povečujejo učinkovitost proizvodnje za bolj trajnostno pivovarstvo.
Za zaščito vodnih virov se podjetje zavezuje za zmanjšanje porabe vode za 10 % tako v lastnem obratu kot tudi pri dobaviteljih surovin. Poleg tega si prizadeva zmanjšati emisije ogljikovega dioksida za 50 % znotraj lastnega poslovanja in za 20 % v celotni vrednostni verigi. Staropramen tudi stremi k temu, da bodo njihove ključne surovine, kot sta slad in hmelj, v celoti pridobljene iz virov, ki sledijo načelom trajnostnega razvoja.
Alpeks
Gostinska oprema za pripravo, serviranje in strežbo jedi ter pijač v restavracijah, doma ali za darilo. Na področju gostinstva uresničujejo svoje cilje s celovitostjo ponudbe, kvaliteto storitve, svetovanjem, sooblikovanjem osebne prepoznavnosti kupca, vse to pa zaokrožujejo s svetovno priznanimi blagovnimi znamkami. S širokim naborom izdelkov, ki jih uporabljajo pri pripravi in serviranju hrane ter pijače polepšajo dom, olajšajo vsakodnevna opravila, zagotavljajo zdrav način priprave hrane in dvigujejo kvaliteto življenja.
Radgonske Gorice
Radgonske Gorice so naša najstarejša peničarska klet, Zlata radgonska penina pa je najstarejša slovenska penina, s katero že tradicionalno kot uradno penino TR nazdravljamo na Tednu restavracij. Seveda pa široka ponudba vrhunskih penin in mirnih vin Radgonskih goric chefom in chefinjam ponuja tudi možnosti za druženje po aperitivu, s pestrimi in izvirnimi jedmi TR.
Posestvo Radgonskih Goric, na skrajnem severovzhodnem delu Slovenskih Goric, je območje gričev, idealno za gojenje trte, ki ustvarja izvrstno vino. Celinsko podnebje in raznolika tla omogočajo optimalne pogoje za rast grozdja visoke kakovosti. Lokacija Radgonskih Goric, obdana z vrhovi in vinogradi, je del kulturne identitete Gornje Radgone ter priljubljena destinacija za degustacije in ogled kleti, med katerimi je tudi prizorišče za posebne dogodke, kot je poroka pod slapom.
SISTEM-PRO
Pogoj za nemoteno ustvarjanje kulinaričnih kreacij je brezhibno urejena in delujoča kuhinja. Partner Tedna restavracij je zato SISTEM-PRO, generalni zastopnik opreme za profesionalne kuhinje Electrolux Professional, ki gostincem ponuja vrhunsko termično, hladilno in nevtralno kuhinjsko opremo. Podjetje SISTEM-PRO opravlja prodajo, montažo in servis profesionalnih kuhinj in aparatov.