11. septembra 2025

TR Na poti 2025 na Brezmejnih okusih

TR Na poti je kulinarični dogodek, ki pod okriljem Tedna restavracij prinaša avtorsko kulinarično izkušnjo še bližje ljudem – na njihovo pot. Detajlno izoblikovan kulinarični dogodek je prepleten s številnimi aktivnostmi, ki navdušijo širšo javnost ter zagotavljajo razlog za celodnevni obisk kulinarične zabave. Teden restavracij s konceptom TR Na poti predstavlja novo, mobilno in vrhunsko opremljeno profesionalno kuhinjsko enoto, ki bo avtorske kreacije najboljših slovenskih chefov še bolj neposredno približala ljudem.

Vrhunska gastronomija je premierno stopila premierno na vašo pot v Mariboru, sedaj pa prihaja tudi v Novo Gorico.

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo v okviru kampanje Lepo je biti kmet in v sodelovanju z največjim nacionalnim kulinaričnim gibanjem Teden restavracij in njegovim uličnim formatom TR Na poti med 26. in 28. septembrom 2025 gostovalo na dogodku Brezmejni okusi v Novi Gorici, v sklopu programa Evropske prestolnice kulture 2025.

V posebnem formatu TR Na poti bo Teden restavracij soustvaril t. i. brezmejno četrt – prostor kreativne ulične kulinarike, kjer bodo ob priznanih chefih sodelovali tudi slovenski ponudniki certificiranih izdelkov višje kakovosti.

26.–28. septembra 2025
EPIC distrikt, Nova Gorica
Vsak dan med 12.00 in 20.00

V treh dneh bodo obiskovalci lahko okusili mojstrovine priznanih slovenskih chefov. Ti bodo s krožniki, pripravljenimi iz najboljših slovenskih in lokalnih surovin, prikazali tesno povezanost med kakovostnimi sestavinami, sodobno kulinariko in edinstvenostjo slovenskega okolja.

Nastopajoči chefi:

Petek, 26. 6. 2025:
Luka Košir, Grič
Leon Pintarič, Gostilna Rajh

Sobota, 27. 6. 2025:
Mojmir Šiftar, Pen klub
Gregor Jelnikar, Georgie Bistro

Nedelja, 28. 6. 2025:
Martina Breznik, Hiša Raduha
Ago Špacapan, Špacapanova hiša

Pomemben del programa bo namenjen tudi predstavitvi slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, ki bodo obiskovalcem ponujali lokalne pridelke in izdelke z uradnimi znaki kakovosti. Ti znaki potrjujejo odlično kakovost in pristnost slovenske hrane ter poudarjajo pomen kratkih dobavnih verig.

Na prizorišču Brezmejnih okusov pa se bodo predstavljali tudi številni drugi slovenski chefi, kar bo celotno dogajanje dodatno obogatilo z raznolikimi interpretacijami tradicionalne in sodobne slovenske kuhinje.

Obiskovalcem bo na vseh prizoriščih omogočeno enostavno in enotno digitalno plačevanje, kar bo še dodatno prispevalo k dostopnosti in sodobni uporabniški izkušnji.

Chef’s Table
Posebno doživetje
 bo predstavljal ekskluzivni Chef’s Table, ki bo z omejenim številom mest in ob predhodni rezervaciji obiskovalcem ponudil vrhunsko, skrbno zasnovano gastronomsko izkušnjo – kar na ulici.