23. junija 2025

TR Na poti 2025 – Maribor

TR Na poti je kulinarični dogodek, ki pod okriljem Tedna restavracij prinaša avtorsko kulinarično izkušnjo še bližje ljudem – na njihovo pot. Detajlno izoblikovan kulinarični dogodek je prepleten s številnimi aktivnostmi, ki navdušijo širšo javnost ter zagotavljajo razlog za celodnevni obisk kulinarične zabave. Teden restavracij s konceptom TR Na poti predstavlja novo, mobilno in vrhunsko opremljeno profesionalno kuhinjsko enoto, ki bo avtorske kreacije najboljših slovenskih chefov še bolj neposredno približala ljudem.

Vrhunska gastronomija je premierno stopila premierno na vašo pot v Mariboru.

26.–28. junij 2024
Trg Najstarejše trte, Maribor
Vsak večer med 19.00 in 23.0

Na Trgu Najstarejše trte v Mariboru smo za tri dni zasidrali popolnoma opremljeno profesionalno kuhinjo brez zidov, v kateri so največja imena slovenske gastronomije ustvarjala jedi pred vašimi očmi.
Vsak večer smo ustvarili kulinarični dialog dveh chefov – vsak s svojo zgodbo, pristopom in jedmi, pripravljenimi iz svežih slovenskih sestavin z oznako »izbrana kakovost – Slovenija«.

Nastopajoči chefi:

Četrtek, 26. 6. 2025:
Tomaž Bratovž, JB restavracija
Marko Magajne, Galerija okusov

Petek, 27. 6. 2025:
Jure Zelenik, Rožmarin
Luka Košir, Grič

Sobota, 28. 6. 2025:
David Vračko, Restavracija Mak
Mojmir Šiftar, PEN KLUB restavracija

To ni klasični street food – to je fine street dining: visoka kuhinja z energijo ulice, začinjena z mestnim utripom in festivalskim vzdušjem. Vsak dan so bile na voljo 4 jedi (hladna predjed, dve glavni jedi in sladica).

Navdih za TR Na poti izhaja iz SladoLenta, legendarnega kulinaričnega dogodka, ki se je med letoma 2011 in 2019 odvijal prav v Mariboru in postavil temelje za Teden restavracij. Zdaj se je koncept vrnil tja, kjer se je vse začelo – z novim zagonom in še drznejšo izvedbo.

Dogodek je potekl pod častnim pokroviteljstvom župana Mestne občine Maribor, ki je poudarjal pomen strateškega sodelovanja med mestom in vrhunsko kulinariko ter krepitev prepoznavnosti Maribora kot kulinarične destinacije.

Chef’s Table
Chef’s Table »izbrana kakovost – Slovenija« ekskluzivna izkušnjo smo pripeljali tudi na TR Na poti, kjer so neposredno ob kuharskem pultu spremljali pripravo in okušali 4 jedi 2 kuharskih chefov za 40 EUR.

Za skupno mizo sta v četrtek, 26. 6. 2025 razvajala: Tomaž Bratovž in Marko Magajne.

Foto utrinki TR Na poti v Mariboru!

Partnerji dogodka