5. decembra 2025

Praznični TR Na poti x Naravnost domače v Pravljičnem Celju!

TR Na poti je kulinarični dogodek, ki pod okriljem Tedna restavracij prinaša avtorsko kulinariko še bližje ljudem – na njihovo pot, v njihovo mesto in v njihov vsakdan. Gre za detajlno zasnovano kulinarično doživetje z vrhunsko opremljeno mobilno profesionalno kuhinjo, okrog katere se prepletajo številne aktivnosti za širšo javnost. TR Na poti tako povezuje vrhunske chefe, odgovorne sestavine in lokalno okolje v skupno zgodbo.

Po postankih v Mariboru in Novi Gorici s kampanjo Lepo je biti kmet TR Na poti leto zaključuje v prazničnem vzdušju v Celju, kjer so se ulične edicije Tedna restavracji začele! V mestnem središču bo dišalo po avtorskih krožnikih najboljših slovenskih chefov, po lokalnih slovenskih sestavinah in toplih decembrskih srečanjih!

Ministrstvo za kmetijstvo, gozdarstvo in prehrano bo v okviru kampanje Naravnost domače in v sodelovanju z največjim nacionalnim kulinaričnim gibanjem Teden restavracij in njegovim uličnim formatom TR Na poti med 19. in 20. decembrom 2025 gostovalo v Celju na Trgu celjskih knezov.

Praznični TR Na poti v Celju
19. in 20. decembra med 17.00 in 22.00, Trg pred Mestno občino Celje
Enotna cena jedi: 10 EUR
– petek, 19. december: Jaz by Ana Roš, Galerija okusov
– sobota, 20. december: Špacapanova hiša, Grič

V dveh dneh bodo obiskovalci lahko okušali mojstrovine priznanih slovenskih chefov. S krožniki, pripravljenimi iz najboljših slovenskih in lokalnih surovin, bodo prikazali tesno povezanost med kakovostnimi sestavinami, sodobno kulinariko in edinstvenostjo slovenskega okolja.

Pomemben del programa bo namenjen tudi predstavitvi slovenskih pridelovalcev in predelovalcev, ki bodo obiskovalcem ponujali lokalne pridelke in izdelke z uradnimi znaki kakovosti. Ti znaki potrjujejo odlično kakovost in pristnost slovenske hrane ter poudarjajo pomen kratkih dobavnih verig.

Med 17.00 in 22.00 bodo z nami na stojnicah: 

– petek, 19. december: Kmetija pr’Kofeftl, Ekološka kmetija Anton Očko, Kmečka pekarna, Aškrčeva domačija

 sobota, 20. december: Vidov brejg, Ekološka kmetija Tomič, Ekološka kmetija Rozmarič, Aškrčeva domačija

Praznična edicija TR Na poti v Celju je povabilo na kulinarični zaključek leta, kjer se srečajo vrhunska kuhinja, lokalne zgodbe in decembrski čar!