Gostilna pri Lojzetu

Tomaž Kavčič zna goste najbolje oviti okrog svojih okusov in presenečenj.

Chef:Tomaž Kavčič
    Dvorec Zemono, Slovenija

Tomaž Kavčič
Chef

Jedi Tomaža Kavčiča poznajo okuse (vseh pet), arome, teksture, temperature in kombinacije, uporabljajo tehnike, učinke in zgodbe, vključujejo pogled in razgled, sluh in otip. Kar vedno znova navduši, je njegov občutek za - primernost! Vsak nova kolekcija, vsaka nova inovacija, ima svoj smisel, svoj zato: da pričara nasmeh, izvabi zadovoljstvo, ustvari užitek.


Vračanje k Lojzetu

Čeprav je na dvorcu, je še vedno na vipavskem podeželju, čeprav je mišelinka, je še vedno Pri Lojzetu, čeprav se vedno znova vračaš zaradi spominov, je vsak obisk novo doživetje! Ni le okus, je tudi duša, ni le kosilo, je izlet, na katerega se odpraviš ravno zaradi Lojzeta, ker uživaš v dvorcu, ješ v mišelinki, srečen si pa kot v gostilni.

Tomaž Kavčič ima zvezdico zaradi kulinarične odličnosti, a tudi zaradi maminega hrenovega namaza. To so ideje, ki so vedno sezonsko in lokalno zamejene, a brezmejno vesele, igrive in sproščene.

Gostilna pri Lojzetu je tisti občutek ugodja in udobja, ki se je z rokami, toda na vrhunski način. Tomaž Kavčič pa je tisti slovenski (mednarodno cenjeni) chef, ki zna goste najbolje oviti okrog svojih okusov in presenečenj.

Ker so bile vse jedi že skuhane, avtorji novih ne morejo več izumljati, temveč le posodabljati. S posodabljanjem pa je vedno tako, da včasih uspe bolj, včasih pa manj … Razen, če za to nimaš takšnega talenta kot Tomaž Kavčič. On, namreč, spreminja in posodablja tako, da ohranja, saj v njegovih kolekcijah idej, ki so vedno sezonske in lokalne, tradicija nima preteklosti, temveč prihodnost.

Kavčičeve jedi so ideje, ki osrečijo. Zato je vsak novi obisk na Zemonu ”le” povratek k Lojzetu!

Preberite še

Rad Dobrojem priporoča

Quote

Odkar imamo v Sloveniji mišelinke, jih je dovolj, da ima lahko vsak mesec rojstni dan, obletnico, zmago ali srečo. A zaradi tega vsaka pride na vrsto le, če je sreča mila in letina obilna, največ enkrat na leto. Z izjemo Zemona, kamor je potrebno vsaj štirikrat. Kajti v Gostilni pri Lojzetu ima vsak letni čas svojo novo kolekcijo Tomijevih idej, ki so na Zemonu najlepša igra narave in njenih čudežnih okusov, pri Lojzetu pa tisti objem gostoljubja, udobja in odličnosti, ki te napolni do naslednje menjave letnega časa in vrnitve v Vipavsko dolino.


Jedilni list

Degustacijski meni

3 hodi

70 €

4 hodi

80 €

5 hodov

90 €

6 hodov

100 €

Povabilo na sladico

10 €

Sladko potovanje

15 €


Vinski list

sommelier Anže Kristan, 550+ vinskih etiket


Prostor

na travi z razgledom po Vipavski dolini, pod renesančnimi polkrožnimi arkadami s pletenimi fotelji za počitek po pojedini, v poročni dvorani s freskami neznanega umetnika, v obokani kamniti kleti s tilom in svečami


Posebnosti

1 Michelinova zvezdica
član JRE Jeunes Restaurateurs
dvorec Zemono